Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 09 Srpanj 2018 08:54

Vilina konjica kraj Orljave, žive rijeke

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

UDRUGA ZA PROMICANJE KULTURE POŽART -

POŽEGA – Kroz cijeli tjedan, od 7. do 13. srpnja u Parku kod Tesle i Pod željezničkim mostom na rijeci Orljavi Udruga za promicanje kulture „PožArt“ priprema niz aktivnosti, radionica, izložbi, predavanja. Ovo je 9. po redu godišnja aktivnost PožArta koja nas okuplja u ovom početnom ljetnom dijelu godine.

Park kraj Orljave, uz šetnicu s Nikolom Teslom i obližnji željeznički most, a sve što i ove lokacije drži zajedno na okupu je naša Rijeka Orljava, nepresušni izvor ideja i prostora za događanja, što je odlično iskoristila požeška udruga PožArt. Sve je započelo tek u nedjelju, jer je ona dosada subotnja kiša događanje samo odgodila, ali ne i uništila, Art sajmom i buvljakom. Nastavilo se s radionicama gline, predavanjem Vratimo rijeku Orljavu prirodi i gradu, prof. Zlatka Uzelca. U sklopu instalacije nazvane Trojanci u Orljavi postavljena je instalacija plavog konja,koji se već niz godina kao simbol i motiv provlači kroz priredbe PožArta. Održana je i odlična radionica izrade Zmajeva i polijetanja zmajeva. Uz odrasle zanesenjake zmajevima, najradosnija su ipak bila djeca, jer zmajevi još uvijek okupljaju maštu mnoštva djece.

Na prigodnim štandovima naši aktivni umjetnici izložili su svoje rukotvorine i umjetnine, a tu su svakako bila i dva vrlo posjećena štanda domaćih proizvođačica igračaka, od drvenih do onih vunenih i krpenih.

Program PožArta slijedi cijelog tjedna do petka, kroz radionicu grafita, komunikaciju grafitima, radionicu joge, mobila, string art radionicu, večer poezije i proze, predavanja o Vilini konjici i stručnom predavanju o Parku na Orljavi pogledom jednog šumara, a sve će završiti Večerom pod mostom, uz vatre na Orljavi i O zvijezdama pod zvijezdama.

Galerija slika