Breadcrumbs

Utorak, 26 Lipanj 2018 08:55

„Šokačko se kolo vije“ uz domaće okupilo KUD-ove iz Prekopakre, Velike Ludine, Strošinaca i Brestovca

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

8. SMOTRA FOLKLORA KUD IVO ČAKALIĆ KAPTOL -

KAPTOL – Po 8. puta održana je smotra folklora koju je organiziralo Kulturno umjetničko društvo „Ivo Čakalić“ iz Kaptola, a održana je u Školskoj sportskoj dvorani OŠ Vilima Korajca. Smotru pod nazivom „Šokačko se kolo vije“ otvorio je u ime pokrovitelja Požeško-slavonske županije, zamjenik župna Vedran Neferović, a sve goste i posjetitelje pozdravio je i načelnik općine Kaptol Mile Pavičić. Riječi pozdrava i zahvale na odazivu na njihovu smotru iskazao je i predsjednik kaptolačkih folkloraša Slavko Čakalić, a program je vodio zamjenik načelnika općine Kaptol Josip Soudek uz kratke crtice iz povijesti i rada folklornih društava.

- Mjesec lipanj je pun događanja u našoj općini, a ove godine imamo i niz velikih obljetnica ovdašnjih udruga, od 125 godina DVD Kaptol do 80 godina NK Kaptol – istakao je načelnik kaptolačke općine Mile Pavičić.

Nastupilo je sedam folklornih skupina koje su se predstavile običajima, pjesmama i plesovima svojih krajeva. Tako su posjetitelji mogli vidjeti nastup dječje i odrasle skupine kaptolačkih folkloraša, zatim „Seljačke sloge“ iz Prekopakre, „Češke besede“ iz Kaptola, KUD „Mijo Stuparić“ iz Velike Ludine pokraj Kutine, „Seljačke sloge“ iz Strošinaca kraj Županje i KUD „Berda“ iz Brestovca. Uz priznanja i zahvalnice domaćini su priredili i svečanu večeru za nastavak druženja folkloraša u društvenom domu.