Ponedjeljak, 04 Lipanj 2018 12:20

Glazbom i plesom kroz povijest u pješačkoj zoni grada Požege

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

NAJAVLJENA NOVA PREDSTAVA PLESNOG STUDIJA MARINE MIHELČIĆ I GLAZBENE ŠKOLE ZA 8. LIPNJA   -

POŽEGA – Novu predstavu pod nazivom “Glazbom i plesom kroz povijest” pripremaju Plesni studio Marine Mihelčić i Glazbena škola Požega za sve građane Požege. Predstava će se održati u petak 8. lipnja u 20,00 sati u Pješačkoj zoni, ispred zgrade Suda u Požegi. Predstava se održava pod pokroviteljstvom grada Požege i TZ grada Požege. Najavili su predstavu i pozvali građane Požege i njihove goste na konferenciji za novinare gradonačelnik Darko Puljašić, ravnatelj Glazbene škole Požega Alen Kovačević i Marina Mihelčić. - Pokazat ćemo plesom i glazbom da ovaj grad ima što ponuditi svojim građanima ali i gostima. Već dugo godina dogovaramo kako će početi surađivati sve institucije koje djeluju u Požegi i ovo je jedna od prvih hvalevrijednih akcija, nadam se ne i zadnja. Glazbena škola Požega predstavila nam se nedavno prekrasnim koncertom na Trgu sv. Terezije, a Plesni studio Marine Mihelčić poznat je po svom djelovanju, brojnosti djece i kvaliteti. Ovo je jedna zajednička ideja i pokušat ćemo kroz glazbu i ples proći bogatom poviješću ovog grada i nadam se kako će svi uživati – rekao je gradonačelnik Darko Puljašić.

IMG 8961

Glazba i ples su povezani, a želja je povezati ih još više kroz zajednički projekt koji će pokazati Požežanima kako lijepo može izgledati kada glazbenici i plesači udruže snage, naglasila je Marina Mihelčić. - Naravno, bez podrške Grada ne možemo izaći van kako bi pokazali svima što smo pripremili. Nadam se kako će se pokazati da je ova suradnja nešto prekrasno, jer Glazbena škola i ravnatelj Kovačević pripremili su svoje mlade glazbenike, a mi naše najbolje plesače ne bili vas uveli glazbom i plesom kroz povijest. Naravno da u sat vremena nećemo moći ispričati sve, ali ćemo se potruditi da svi oni koji budu gledali, uz video zid, kroz glazbu, kroz ples osjete kako su ples i glazba putovali kroz povijest – rekla je Marina Mihelčić.

Kad se glazbenicima ponudi projekt koji u nazivu sadrži “kroz povijest” to se ne može odbiti, jer tu se glazba itekako može predstaviti na razne načine, istakao je ravnatelj Glazbene škole Alen Kovačević. - Od baroka, renesanse, preko klasike, do romantizma i moderne i filmske glazbe, kroz sve to ćemo proći u tih sat vremena. Program će biti dinamičan, nastupaju naši srednjoškolci uz svoje profesore. To su ponajbolji učenici, što solisti, što komorni sastavi. Ovo će nam biti šesti koncert u zadnjih mjesec dana. Vjerujem kako će naša sve brojnija publika biti zadovoljna s nama te da će nas nastaviti podržavati – zaključio je ravnatelj Kovačević naglašavajući da će u predstavi biti izvedeno nešto novo, što nije bilo na dosadašnjim koncertima Glazbene škole.