Nedjelja, 25 Ožujak 2018 10:18

6. rođendanski koncert Big Banda Požega

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

GRADSKO KAZALIŠTE POŽEGE ISPUNJENO DO POSLJEDNEG MJESTA -

POŽEGA – Big Band Požega sinoć je u Gradskom kazalištu odradio zanatsku i umjetničku večer za pamćenje za svoje sugrađane. Tradicionalni 6. rođendanski koncert požeškog glazbenog čuda ponudio je potpuno svjež i raznolik program pripremljen isključivo za ovu priliku i vrsne goste – baš kako smo od Big Band-ovaca i navikli.

Kad je u požeškom kazalištu Big Band Požega priča je uvijek ista – scena puna raspoloženih i uigranih glazbenika, gledalište prepuno publike željne beskompromisnog glazbenog užitka. Šest godina je tako, traje ta obostrana iskrena naklonost pa su Požega i sve ono dobro i lijepo što o urbanoj Požegi možemo reći sebi i drugima – nezamislivi bez Zvjezdana Marjanovića i njegove ekipe. 

Ove godine kao gosti su nastupili instrumentalisti Zvonimir Bajević (truba) iz Big Banda HRT i Oliver Ereš (tenor saksofon) iz Big Banda Hrvatske vojske, perkusionisti Robert Mihić, Milan Filić i Mihael Buba, a uz uvijek izvrsnog Damjana Pirovića, vokalno su priču osnažili Nera Mamić, Dora Vestić i vokalni sastav iz Osijeka - Akvarel, Igor Delač i Goran Bošković iz osječkog Fluentesa, dobitnika Porina.

- Važno je istaknuti kako su ovaj put isključivo slavonske pjevačke snage. To je u skladu s jednom novom pričom koju radimo, urbanom glazbenom pričom s ovih prostora. Dojam je kako se Slavonija glazbeno budi, pa evo Slavonci su se vratili iz Splita s osam osvojenih Porina, znači možemo mi to, mi koji se nismo odselili radimo, rekao je voditelj Big Banda Požega Zvjezdan Marjanović.

After party održan je u kavani Teatro, a ove godine sve koji su poželjeli osjetiti još malo zvjezdane BB čarolije zabavljali su Igor Delač i njegov band Aura te DJ Umbo iz Osijeka koji je vratio na trenutak neka stara vremena zavrtjevši glazbu s vinil-ploča.

Tekst: S.P. Foto: Kronika požeško-slavonska