Ispiši ovu stranicu
Petak, 23 Ožujak 2018 14:10

Kanižlići predstavom čestitali Dan grada

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

POVODOM OBILJEŽAVANJA DANA GRADA POŽEGE ODIGRANA PREDSTAVA „VRIJEME ANTUNA KANIŽLIĆA“ -

POŽEGA - U Gradskom kazalištu Požega sinoć je odigrana predstava „Vrijeme Antuna Kanižlića“. Predstavu su pripremili i odigrali učenici Osnovne škole Antuna Kanižlića, a povodom obilježavanja Dana grada Požege.

Tekst za predstavu koja je pripremljena povodom obilježavanja 240. obljetnice Kanižlićeve smrti, a kojom su učenici i djelatnici Kanižlićeve škole obilježili i svoj dan, napisale su i osmislile učiteljice Valentina Mirković i Slavica Jelić te vjeroučiteljica sestra Slavka Vrbanić. Realizaciju predstave pomogli su brojni vanjski suradnici: Plesni studio Marine Mihelčić, Plesna radionica Ilijane Lončar, Glazbena škola Požega, Katolička gimnazija, Kolegij Požeške biskupije, Požeški tamburaški orkestar. Lik Antuna Kanižlića utjelovio je Mijo Radić, učenik Katoličke gimnazije.

Predstavu su posjetili brojni Požežani, roditelji i učenici. Ispred Grada Požege prisutnima se obratio zamjenik gradonačelnika gospodin Ferdinand Troha koji je čestitao na izvedbi te istaknuo kako je Grad uključio predstavu u vrijeme obilježavanja Dana Grada kako bi sugrađanima ukazao na velik značaj Antuna Kanižlića. Kanižlić je bio jedna od najznačajnijih osoba Požege, a i šire, svoga doba. U naslijeđe je svojim sugrađanima ostavio temelje obrazovanja, kulturnog i pastoralnog života na kojima se i danas gradi slika Požege. Na nama je nastaviti zajednički djelovati za dobrobit grada u kojemu živimo.

Galerija slika