Četvrtak, 15 Ožujak 2018 13:14

Izvrstan dijalog gitare i flaute uz izložbu „Zvukovi kukaca“

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

POŽEGA - U organizaciji požeškog ogranka Matice hrvatske i suorganizaciji Gradskog muzeja Požega održan je u izložbenom prostoru požeškog Muzeja, odnosno u sklopu izložbe „Zvukovi kukaca – orkestar najmanjih“ koncert Mateje Šarlije na flauti i Pedra Ribeira Rodriguesa na gitari pod nazivom „Dijalog“.

Na početku koncerta sve je pozdravila Maja Žebčević Matić, ravnateljica Gradskog muzeja te istaknulo zadovoljstvo što Muzej može ugostiti glazbenike iz Zagreba. Ljiljana Marić, predsjednica požeškog ogranka Matice hrvatske je kazala da im je drago što ovo dvoje glazbenika svoj prvi zajednički nastup upravo imaju pred požeškom publikom i to uz izložbu „Zvukovi kukaca – orkestar najmanjih“. -Najsavršeniji zvukovi koje ljudsko uho poznaje su svakako zvukovi prirode, a najsavršeniji zvuk koji čovjek može proizvesti je zvuk glazbe. Vjerujem da će nas ovo dvoje mladih glazbenika povesti u taj čudesni svijet glazbe uz koji ćemo barem na trenutak zaboraviti zamorne zvukove naše tehnološke civilizacije – poručila je predsjednica Marić.

Zatim se zahvalila donedavnoj predsjednici požeškog ogranka dr. Vesni Vlašić na čiji prijedlog je bivše vodstvo ogranka dalo pismenu podršku ovom glazbenom projektu Mateje i Pedra kako bi dobili za njega novac od Ministarstva kulture i održali ovaj koncert u Požegi.

Mateja Šarlija i Pedro Rodrigues, Portugalac koji je odrastao i školovao se do studija u svojoj domovini nakon čega je došao studirati u Zagreb gdje se poslije i zaposlio u jednoj zagrebačkoj glazbenoj školi svojim su muziciranjem oduševili požešku publiku koja ih je nagradila dugotrajnim pljeskom.

Tekst/foto: Gradski muzej Požega