Banner 750x94 autoservis gavran

    cerada 7x1 autoservis gavrann

Breadcrumbs

Četvrtak, 22 Veljača 2018 10:24

Pobjednik „Zlatnog glasa zlatne doline“ prvi puta ide na „Zlatne žice Slavonije“ - izvođače prati TS Rubato

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

PRIPREME ZA TRADICIONALNI TAMBURAŠKI FESTIVAL U KAPTOLU POD MEDIJSKIM POKROVITELJSTVOM TJEDNIKA POŽEŠKA KRONIKA -

KAPTOL – Dok pristižu nove pjesme na natječaj koji je otvoren do 1. travnja pripreme za ovogodišnji 44. Festival tamburaških pjesama „Zlatni glas zlatne doline 2018.“ u Kaptolu odmiču i dogovaraju se svi detalje priredbe predviđene za 11. svibnja. Kronika požeško-slavonska je dugi niz godina medijski pokrovitelj ovog festivala.

Očekuje se izvođenje dvadesetak novo skladanih još neizvođenih i neemitiranih pjesama uz tambure, pisanih isključivo za taj festival, a izvodit će ih tamburaški sastavi, te pjevači/ce s područja kontinentalne Hrvatske. I ove godine soliste i solistice pratit će, kao i prošle godine, tamburaši Rubato.

Svakako je značajno da je uspostavljena suradnja sa čelništvom požeškog Festivala svih festivala „Aureafest“. Po tom dogovoru između umjetničkih rukovoditelja „Aureafesta“ Damjana Pirovića i Krunoslava Dražića sa upravom kaptolačkog festivala ovogodišnji pobjednik „Zlatnog glasa zlatne doline“ izravno će sa pobjedničkom pjesmom nastupiti na završnoj tamburaškoj večeri u Požegi tj. na Festivalu tamburaške glazbe „Zlatne žice Slavonije“ koji se održava u nedjelju 2. rujna na požeškom Trgu sv. Trojstva. Ovo je sigurno krupan korak međusobne suradnje tamburaških festivala što će zasigurno dugoročno biti od obostrane koristi.

„Zlatni glas zlatne doline“ i ove godine će snimati ekipa „Studija Paradigma“ iz Osijeka, te će snimku u više navrata emitirati desetak domaćih televizija što je izuzetno važno za popularizaciju priredbe, novih skladbi, te njihovih autora i dakako izvođača. (T)