Srijeda, 05 Rujan 2012 13:54

Napunjeno 1300 butelja kutjevačkog vina

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

TRADICIONALNO PUNJENJE FESTIVALSKOG VINA  -

KUTJEVO – U podrumima Kutjeva d.d. napunjeno je 1300 butelja vrhunske graševine, koje kao generalni sponzor daruje ta tvrtka za Glazbeni festival Slavonije Požega 2012. Ovo vino koje ima svoju prepoznatljivu etiketu bit će službeno vino ovogodišnjeg festivala i služit će se na svim manifestacijama festivala, te dijeliti kao nagrada svim izvođačima, autorima i glazbenicima. Iako se nekada punilo vino koje je doniralo dvadesetak vinogradara, već drugu godinu cijelu količinu donira Kutjevo d.d.

Ove godine radi se o vrhunskoj graševini berbe 2010. sa lokaliteta Vinkomir, koje je njegovano u podrumima Kutjeva d.d. gotovo dvije godine i ima 13% alkohola, istakla je predsjednica Kutjeva d.d., Natalija Matajić. Punjenu vina uz vlasnika Envera Moralića nazočili su požeški gradonačelnik Zdravko Ronko, zamjenik ministra zdravlja Marijan Cesarik, članovi Upravnog odbora Glazbenog festivala Slavonije, članovi folklora i tamburaši Bisernice.

Da je vino odlične kvalitete uvjerili su se svi okupljeni uz djelatnike medija već pri prvoj zdravici kojom se zaželio dobar uspjeh ovogodišnjem festivalu.