Ispiši ovu stranicu
Utorak, 07 Studeni 2017 11:17

Vesna Pisarović s izvrsna dva koncerta uzvratila ljubav Požežanima

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

JAZZ ALBUM "MOJA PJESMARICA" PREDSTAVLJEN POŽEŠKOJ PUBLICI -

POŽEGA - Nakon višegodišnje pauze, Vesna Pisarović je s dva koncerta doista respektabilno počastila svoju požešku publiku i predstavila novi album „Naša velika pjesmarica“. Iako je bio planiran samo jedan koncert, nije ostavila nezadovoljnima sve koji su htjeli biti na njenom koncertu, pa je s organizatorom Radiom „Vallis aurea“ jedan koncert održan u nedjelju, a drugi sinoć. Publika će to znati cijeniti.

Uz izvrsnu pratnju trija u sastavu Giorgio Pacorigo na klavijaturama, Zen De Rossi na bubnjevima te Romano Todesci na kontrabasu, oduševila je publiku posve novom, drugačijom i svježom glazbom u jazz varijacijama, iako se radi o starim hitovima iz 50-ih, 60-ih i 70-ih godina prošlog stoljeća. Veći dio publike malo zna pjesme koje su tada izvodili Đorđe Marjanović, Beti Jurković, Tereza, Arsen Dedić …Vrlo originalnim njenim jazz varijacijama, ali i njenog banda, dala im je posve novi život. Uz to, u intervjuima najavljeni mogući album sa sevdalinkama, nešto što jedva čekamo, jer smo jednu od njih (Moj dilbere…) već čuli na koncertu u izvrsnoj izvedbi.

Požeškoj publici su ovi koncerti doista kompliment, jer naša Požežanka Vesna je svoj grad stavila na prvo mjesto u mini turneji promocije novog albuma. Sljedeći će se održati u Rijeci i Zagrebu.

Tekst: BST Foto: D.M.

Galerija slika