Banner 750x94 autoservis gavran

    cerada 7x1 autoservis gavrann

Breadcrumbs

Četvrtak, 03 Studeni 2011 19:10

MJESEC HRVATSKE KNJIGE 2011: Predstavljena zbirka pjesama 'Sat prije svitanja' – pjesnikinje Vere Miš

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
POŽEGA – Gradska knjižnica i čitaonica Požega povodom Mjeseca hrvatske knjige 2011. Predstavila je pjesnikinju Veru Miš i njenu najnoviju zbirku 'Sat prije svitanja'. Rođena u Hrtkovcima u ravnici Srijema, već duže vremena živi i stvara na Krku, a njeno pjesništvo obiluje upravo tim motivima. Pjesme piše od svoje desete godine, ali je relativno kasno počela objavljivati, no sada već ima osam objavljenih zbirki pjesama. Česti je gost Požeške doline, jer su joj roditelji 1991. godine u egzodusu Hrtkovčana preselili u Eminovce.

- Poezija je moj život, nikada nisam mogla bez poezije. U meni je uvijek titraj, koji se budi, i nije mi bilo bitno hoće li se ikad pjesme objaviti, a ljudi koji me poznaju su me nagovorili da počnem i objavljivati pjesme. U mojim pjesmama se može pronaći more, sol, ravnica, bol, lišće, ljubav. Ta kalvarija koju su doživjeli moji Hrtkovčani složena je u mojim pjesmama, ja nisam nikada napustila te ljude, tu ravnicu. Sada 18 godina dolazim u Požegu i evo čini mi se kao da mi je to drugi dom – rekla je pjesnikinja na predstavljanju svoje osme zbirke.

Predstavljanje zbirke upotpunila su djeca literarne grupe i mali tamburaški orkestar OŠ Dobriše Cesarića, pod vodstvom prof. Vesne Leopoldović.