Četvrtak, 19 Rujan 2013 09:13

Knjižnica već dvije godine nije u proračunu

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

GRADONAČELNIK OBIŠAO GRADILIŠTA -

POŽEGA - Gradonačelnik grada Požege Vedran Neferović obišao je gradilišta u Osnovnoj  školi Antuna Kanižlića i Gradskoj knjižnici.IMG 5034

- 672 tisuće kuna košta sanacija vertikala i sanitarnih čvorova u osnovnoj školi, a radovi se rade u etapama zbog nastave, nadamo se da će radovi biti završeni do kraja studenoga ove godine - rekao je Neferović te dodao kako su započeli i projekt za OŠ Dobriše Cesarića za izgradnju dvodijelne sportske dvorane.

- Od danas opet kreću radovi na Gradskoj knjižnici vrijedni 1,5 milijuna kuna  IMG 5045koje su osigurali iz Ministarstva i završiti će se ovaj dio etape - istaknuo je Neferović te dodao kako do kraja nedostaje još 7,6 milijuna kuna da bi se projekt završio, a u grad-skom proračunu za ovu godinu nije predviđena ni jedna kuna za sufinanciranje knjižnice. - Takvo smo stanje zatekli. Do sada je grad Požega izdvojio oko 1,8 milijuna kuna, a cijeli projekt košta oko 16,5 milijuna kuna - rekao je Vedran Neferović, gradonačelnik grada Požege.

Istaknuo je na kraju da ne zna kako je zamišljeno da se završe radovi jer zadnje dvije godine ovaj objekat i njegovo uređenjeIMG 5049 nisu uvršteni u gradski proračun, a i kasno je za kandidaturu prema fondovima Europske unije te je upravo to najveći problem zašto radovi toliko kasne.