Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 19 Listopad 2017 14:34

Vinarija Krauthaker predstavlja Pinot sivi 2016.

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

KUTJEVO - U samom srcu Slavonije, na osunčanim južnim padinama Krndije, već stoljećima se razvija kult uzgoja vinove loze i stvaranja vrhunske vinske kapljice. Ovu bogatu kutjevačku tradiciju danas i više nego uspješno održava legendarni hrvatski vinar Vlado Krauthaker čija Pinot sivi vinarija Krauthakervina prolaze kroz pažljiv proces proizvodnje na 45,3º paraleli, na istoj onoj gdje se nalaze i vrlo poznata svjetska vinogradarska područja Bordeaux, Piemont, Val du Rhone i Oregon.

- Još su stari Rimljani ovo područje nazvali Zlatnom dolinom (Vallis Aurea), zahvaljujući izdašnosti i kvaliteti plodne slavonske zemlje, „Njegujući tradiciju, posebnu pažnju u obradi vinograda posvećujemo korištenju starih tehnika koje su se primjenjivale prije više od 100 godina. U skladu s time, poslove obrade zemlje i vinove loze obavljamo kako se to radilo nekad – s konjima“, ističe Krauthaker.

Krauthaker Pinot sivi 2016, živo je i toplo vino, s dobro iskazanom voćnosti i svježinom te s dosta mladenačkog nerva, bez začinskih utjecaja drva. Sjajeće slamnato-žute boje, kristalne bistroće, miris je u pravcu zrelog domaćeg bijelog i zelenog voća, jabuke, kruške, vinogradske breskve. U ustima je slankasto te upućuje na stanovitu slast, sa solidnom je kiselosti, vrlo dobra tijela. Okus je zaobljen, u ustima dosta dugo traje.