Banner 750x94 autoservis gavran

    cerada 7x1 autoservis gavrann

Breadcrumbs

Petak, 07 Srpanj 2017 11:33

Kreće gradnja novog podruma za Vina Pavlović

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

HRVOJE PAVLOVIĆ S PRIJATELJIMA VINOGRADARIMA I VINARIMA PROSLAVIO BROJNE NAGRADE ZA SVOJA VINA - 

ČEŠLJAKOVCI – Mladi vinogradar i vinar Hrvoje Pavlović iz Češljakovaca imao je ovih dana mnogo razloga za slavlje. Proteklih mjeseci na niz ocjenjivanja vina za kvalitetu svoje kapljice dobio je niz prestižnih nagrada u Mađarskoj, Krku, Kutjevu, Belju, Oriovcu i Kaptolu, a upravo je nakon dugotrajne borbe za birokracijom i papirologijom ishodio građevinsku dozvolu za gradnju novog podruma u svome selu uz potporu Europske unije.

IMG 4306Stoga je u vinogradu iznad ovog sela okupio prijatelje i suradnike uključujući i kolege vinare iz bliže okoline. Tu su bili župan Alojz Tomšević, načelnici kaptolačke i veličke općine Mile Pavičić i Vlado Boban, profesori požeškog Veleučilišta Josip Mesić i Stanko Zrinšćak, poljoprivredni inspektor za vinarstvo Drago Razumović, vinski kardinal Vlado Bauer, predsjednkik kaptolačkih vinara Ferdinand Novak, enolog kutjevačkog podruma Ivan Marinclin, te brojni vinari među kojima su bili Ivica Perak, Slavko Perić, Tomislav Došen i drugi.

Sudionike svečanosti pozdravio je Ferdinand Novak i istakao potrebu potpore mladim vinarima ovoga kraja, Hrvoje Pavlović koji ima devet hektara vinograda se zahvalio na odazivu i i najavio početak gradnje podruma, a župan Tomašević se prihvatio da bude kum tom činu uz asistenciju dva susjedna načelnika općina kaptolačkog i veličkog.

IMG 4287Ovom prigodom Ferdinand Novak je prezentirao žute ploče koje se stave na stupove u vinogradu, one su ljepljive pa se na njih hvata nametnik američki cvrčak poznat kao prenosnik bolesti loze zlatne žutice, a stručnjaci tvrde da se svi kukci okupljaju na površinama upravo te boje.