Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 08 Lipanj 2017 13:58

Dvije mlade obitelji kroz samozapošljavanje pokrenule svoj biznis

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

PLETERNIČKI PODUZETNIČKI INKUBATOR „PLINK“ DOBIO DVA NOVA STANARA -

PLETERNICA – Nove stanare dobio je ovih dana Poduzetnički inkubator Pleternica „Plink“, a predstavila ih je direktorica inkubatora Marija Šarić. Radi se od tvrtkama s djelatnosti koje ne postoje na području grada Pleternice, kao što je projektiranje, ali ni na području Požeštine, za IMG 0024obnavljanje tonera laserskih pisača. Riječ je o dvije mlade obitelji, koje su putem samozapošljavanja pokrenule svoj biznis. – Oni su svojom inicijativom odlučili se sami zaposliti, koristili su i sredstva HZZZ za otvaranje tvrtke i samozapošljavanje, a mi smo u inkubatoru u svemu tome im pomogli, te im osigurali prostor za rad i ostale pogodnosti koje pruža naš inkubator – istakla je direktorica Šarić.

Mladim poduzetnicima je čestitala na inicijativi i hrabrosti da se upuste u poduzetništvo pleternička gradonačelnica Antonija Jozić i dogradonačelnik Domagoj Katić, te im zaželjeli dobrodošlicu i uspješan rad. – Puno uspjeha želim vam u vašem poslovnom poduhvatu a naš inkubator će vam sigurno pomoći da što prije stanete na čvrste noge i postanete prepoznatljivi, ne samo u Pleternici nego i širom Požeško-slavonske županije. Vaše poslovne ideje ovdje će se razvijati, a kroz naš Plink prošli su već neki poduzetnici, razvili se i otišli dalje. Vi ste sada novi i koristit ćete pogodnosti inkubatora 3 godine, a do tada nadam se da ćete biti jaki da pronađete svoj IMG 0023poslovni prostor i razvijate se dalje – istakla je gradonačelnica Jozić.

Mateja Đaković je sa svojim suprugom Mariom otvorila obrt za obnovu i punjenje tonera za laserske pisače i fotokopirne strojeve Business Depot. – Mi smo svoju ideju realizirali kroz poticaje za samozapošljavanje i moram reći da je to teklo jako brzo. U svemu nam je jako pomogao Plink i direktorica Šarić. Odlučili smo se za punjenje i obnavljanje tonera jer ove djelatnosti u našoj županiji nema, kupuju se uglavnom izvan naše županije. Naši obnovljeni toneri su po kvaliteti slični originalu, a cjenovno su jeftiniji od originala. Mi idemo u našem proizvodu samo na najveću kvalitetu, dajemo i garanciju na naše tonere. Mislim da će ljudi uvijek prepoznati s kvalitetu i odlučiti se uvijek zbog kvalitete a ne samo cijene – priča Mateja, koja je jako zahvalna direktorici Mariji, jer da nije bilo nje teško da bi sve ovo uspjeli u tako kratkom vremenu. – Da nije bilo nje, ja mislim da bi mi još uvijek lutali, i ne bi krenuli raditi s našom novom tvrtkom. Kroz cijeli taj proces nas je ona vodila i uputila na mjere IMG 0030samozapošljavanja za koje mi nismo čuli, što nam je sada u početku jako puno pomoglo. Ovdje smo dobili prekrasan poslovni prostor.

Drugu tvrtku Bim projekt j.d.o.o. otvorio je ovlašteni inženjer građevinarstva Matej Šarić, mag. ing. aedif., koja će se baviti projektiranjem, nadzorom, konzaltingom i energetskim certificiranjem što je danas u vrijeme trajanja legalizacije i početka energetske učinkovitosti u stambenim zgradama, kućama i poslovnim prostorima tek u početku. – Za otvaranje ovakve tvrtke napravio sam poslovni plan koji mi je pomogao napraviti Plink, a ovakva djelatnost do sada nije bila zastupljena na području grada Pleternice. To je bio jedan od razloga zašto sam došao u Pleternicu, a već od ranije sam čuo za Plink, što me je dodatno privuklo. Kako se još uvijek odvija legalizacija, a ja sam upravo u stažiranju radio u jednoj tvrtki koja se bavila i legalizacijom, upoznao sam se s time. Vidio sam da ljudima iz daljih krajeva nije baš jednostavno dolaziti samo u Požegu oko tih poslova, pa sam ja došao njima na ruku, da to IMG 0027lakše odrade. Bavimo se i projektiranjem novih objekata od kuća, garaža, poslovnih prostora i tvornica, poljoprivrednih objekata, štala i što je sada posebno interesantno, laguna za zbrinjavanje stajskog gnoja, te svih ostalih drvenim i metalnih konstrukcija. Bavimo se i nadzorom prilikom gradnje i adaptacija, konzaltingom, te posebno energetskim certificiranjem objekata prije i poslije završetka radova na podizanju energetske učinkovitosti – istakao je Matej Šarić.

Tekst/foto: Vladimir Protić