Subota, 17 Rujan 2016 12:09

Kompetentnost i razvoj mikro, malih i srednjih poduzetnika

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

HGK ORGANIZIRALA PREDAVANJE ZA PODUZETNIKE GRADA POŽEGA -

POŽEGA - Županijska gospodarska komora Požega i Sektor za međunarodne poslove HGK organizirali su prezentaciju EU natječaja za bespovratna sredstva aktualnog projekta „Kompetentnost i razvoj mikro, malih i srednjih poduzetnika“, koji je raspisalo Ministarstvo poduzetništva i obrta. Prezentaciju u dvorani HGK Požega vodio je Igor Bobek, predavač iz Odjela za EU pri HGK u Zagrebu.

Natječaj je namijenjen mikro, malim i srednjim poduzetnicima za ulaganje u materijalnu i nematerijalnu imovinu i druge aktivnosti, a spoj je prijašnja dva natječaja koji su bili vezana uz izgradnju proizvodnih kapaciteta i ulaganje u opremu te u proizvodnu tehnologiju mikro, malih i srednjih poduzeća, koje je Ministarstvo poduzetništva zatvorilo na jedno određeno vrijeme i u suradnji s Ministarstvom regionalnog razvoja krenulo u pojednostavljenje procedure. Novi natječaj daleko je atraktivniji i pristupačniji - ističe Bobek, jer je znatno pojednostavljen, a i smanjeni su pragovi za minimalnu potporu koja omogućava velikom broju upravo mikro i malih poduzetnika da apliciraju svoje projekte.

- Najniži iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom projektu iznosi 300 tisuća kuna, dok je najviši 30 milijuna kuna. Potporu mikro i mali poduzetnicimogu dobiti maksimalno do 45 posto prihvatljivih troškova, dok srednji poduzetnici mogu dobiti maksimalno do 35 posto prihvatljivih troškova. Ovo je samo jedan od natječaja koji je otvoren za potporu poduzetništvu, a upravo radi potpunog i pravilnog informiranja HGK je organizirao ovakav direktni oblik informiranja od grada do grada i od županije do županije, kako bi što bolje temu približili poduzetnicima – rekao je Bobek.