Utorak, 07 Lipanj 2016 09:07

Raspisan natječaj Konkurentnost i razvoj sa 867 milijuna kuna za poduzetnike

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

MINISTARSTVO PODUZETNIŠTVA I OBRTA PREDSTAVILO PROGRAM SUFINANCIRANJA PROJEKATA MALIH I SREDNJIH PODUZETNIKA -

IMG 0850POŽEGA – Okupljenim poduzetnicima u dvorani HGK Županijske komore Požega predstavljen je novootvoreni Natječaj pod nazivom Kompetentnost i razvoj malog i srednjeg poduzetništva resornog Ministarstva poduzetništva i obrta. Kako je istakla Mia Ćorić, predstavnica ministarstva, već od 1. lipnja mogu se, pa sve do zaključno s 31. prosinca ove godine javiti poduzetnici sa svojim projektima ulaganja ministarstvu i zatražiti potporu u visini do 300 tisuća kuna kao subvenciju za svoja ulaganja.

- Ulaganja su moguća u proizvodne kapacitete, u nova postrojenja u izgradnju novih proizvodnih hala, znači mali i srednji poduzetnici i d.o.o. i obrti, no moraju biti u sustavu PDV-a. Količina dokumentacije prilikom predaje projekta je smanjena, a i svi drugi uvjeti su pojednostavljeni i oko zatvaranja financijske konstrukcije. Minimalni iznos potpore iznosi 300 tisuća kuna a maksimalni 30 milijuna kuna – pojašnjava Ćorić, što znači da mali poduzetnik mora ući u najmanje ulaganje od 700 tisuća kuna, da bi zadovoljio IMG 0849uvjet od najmanje sufinanciranja od 45% što mora biti najmanje 300 tisuća kuna. Mogu se zatražiti i potpore za usavršavanje gdje su učešća sufinanciranja veća, te potpore za izradu dokumentacije za sustave grijanja i hlađenja gdje su potpore sufinanciranja do 75%.

Okupljenim poduzetnicima i predstavnicima obrtnika obratio se i predsjednik HGK Požega, Luka Balenović te pozvao poduzetnike da se prijave na natječaj i koriste sredstva sufinanciranja za svoje projekte ulaganja.

Tekst/foto: Vladimir Protić