Četvrtak, 12 Svibanj 2016 10:33

Dodijeljeno 19 majstorskih diploma za 10 zanimanja

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

OBRTNIČKA KOMORA POŽEŠKO-SLAVONSKA PROMOVIRALA NOVE MAJSTORE -

POŽEGA – Svečanom promocijom majstorskih diploma u Domu obrtnika dobili smo novo obrazovane buduće obrtnike, koji se u sustavu Obrtničke komore Požeško-slavonske županije educiraju i osposobljavaju za obrtnička zanimanja. Majstorske IMG 8517diplome primilo je 19 majstora u 10 majstorskih zanimanja, od pekara, frizera, natkonobara, kuhara, stolara, mehaničara do elektroinstalatera. Požeška komora kao dugogodišnji obrazovni centar obrazuje kadrove i iz susjednih gradova.

- Do sada smo obrazovali 419 majstora, a to je najveći stupanj obrazovanja strukovnog zanimanja u Hrvatskoj, a sve više je cijenjen i u Europi. Oni su uvjet za otvaranje obrta i za dobivanje licence za obrazovanje učenika u srednjim strukovnim školama. majstori su temelj gospodarskog razvoja države. želim da se vi svi koji još nemate svoj obrt otvorite uz postojeće poticajne mjere i one koje se uskoro očekuju – istakao je Ante Bilobrk.

Posebno priznanje Hrvatske obrtničke komore posthumno je primio požeški obrtnik Bruno Hart, a priznanje je primila supruga Dajana Hart. Priznanje HOK-a su primili obrtnici Božo Bošnjak, obrt Mljekara BiZ iz Buka te Željko Pojer ugostitelj iz Požege.

IMG 8546Diplome su uručili Mile Golić, predsjednik Udruženja obrtnika Požega, Anto Bilobrk, predsjednik Obrtničke komore i Ferdinand Troha, zamjenik župana koji je istakao – Neka vam ova diploma bude poticaj u daljem radu, stvaranju vlastitih obrta. Mogu reći da je Požeška dolina i grad Požega oduvijek grad obrtnika i želim da se ta tradicija nastavi. Volio bih vidjeti još više majstora obrtnika koji će biti potrebni za razvoj gospodarstva u našoj sredini i stvoriti je ugodnom za življenje.

Diplome su dobili pekar Alen Denon iz Kaptola, frizer Tomislav Ljubičić iz Pakraca, elektromehaničar Hrvoje Papić iz Požege, natkonobar Stjepan Galinec iz Našica, mehaničar poljoprivredne mehanizacije Igor Papić iz Lipika, kuhar Katica Ruškan iz Cernika, strojobravari Denis Čutek, Dragan Hodak i Nino Šveda iz Požege, Antun Mikšik iz Pleternice, stolari Nikola Babić i Zoran Čugalj iz Požege, Damir Peić iz Pleternice, Domagoj Ivanović iz Kaptola, Davor Delač iz Brestovca i Dragan Treskanica iz Ratkovice, frizer Vjeko Kirigin iz Supetra, automehaničar Tomislav Miličević iz Kutjeva, elektroinstalater Mladen Stojanović iz Požege.

Tekst/foto: Vladimir Protić