Četvrtak, 28 Travanj 2016 10:48

Najveći kupac Spin Valisovog namještaja povećati će narudžbe

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

POŽEŠKU TVRTKU SPIN VALIS POSJETIO MICHAEL OTTO VLASNIK OTTO GRUPE IZ NJEMAČKE -

Ono što Europa i svijet traže „Green, green, green“ mi već imamo

POŽEGA – Požešku drvnu industriju Spin Valis grupu posjetio je jedan od najvećih kupaca njihovih proizvoda iz Njemačke, Michael Otto, vlasnik Otto grupe, koja je po obimu internetske prodaje odmah iza Amazona. Otto grupa već niz godina kupuje namještaj tvrtke Spin Valis, a u posjetu su došli i najuži suradnici Otto grupe da bi vidjeli način proizvodnje masivnog i IMG 7315ekološkog namještaja te unaprijedili i povećali kupovinu.

- To je za nas vrlo veliki i važan gost, poslovni i značajni poslovni partner i prijatelj, drugi internetski prodavač s velikim udjelom u svijetu. Michael Otto je inače 3. najbogatiji čovjek Europe i 52. na svijetu, a ova moćna multinacionalna kompanija prvi puta dolazi kod nas u Spin Valis. Mi smo inače dugogodišnji poslovni partneri i to je jedan od naših najvećih kupaca koji kupuje namještaj za 2 milijuna eura. Zadovoljstvo nam je što je došao kod nas da možemo izravno s vlasnikom razgovarati o našim potencijalima i našim strategijama, mogućnostima i proširenju suradnje. Kroz taj osobni kontakt bit će svakako prilika da dotaknemo nešto novih momenata, pogotovo što smo mi u najvećoj fazi investiranja i širenja. Imamo velike planove za proširenje proizvodnje namještaja, novih kolekcija, novog dizajna, ulaganje u Centar kompetencija i izvrsnosti što je Europski projekt vrijednosti oko 100 milijuna eura u pet narednih godina – IMG 7322istakao je predsjednik uprave Spin Valisa, Zdravko Jelčić, te dodaje da za Otto grupu najviše prodaju stolova, stolica, kreveta, sjedećih garnitura i dr. Uglavnom robu proizvode već po narudžbi i danom uzorku, ali sve više ide i proizvoda iz redovne proizvodnje asortimana koji se prodaje po vlastito dizajniranim modelima i vlastitim katalozima. Radi se o obje verzije, ali svakako je strateški cilj Spin Valisa da bude što više proizvodnje iz njihovog asortimana i njihovog dizajna.

- Spin Valis sve više ide na stvaranje vlastitog identiteta u namještaju, vlastitih brandova i plasiranja na globalna tržišta. Najveća količina naših proizvoda ide na europsko tržište, ali dio ide i na svjetsko tržište na cijelom globalnom tržištu – ističe Jelčić koji je s ponosom predstavnicima Otto grupe pokazao da je Spin Valis jedina tvrtka na ovim prostorima koja je u cijelosti uspjela postaviti kružnu ekonomiju, IMG 7376od sirovine koja uđe u krug tvornica, van izlazi samo gotovi proizvod, a nikakvog otpada od proizvodnje više nema.

- Mi smo kružnu ili cirkularnu ekonomiju usvojili u potpunosti, ono što je u Europi trend. Ulaskom trupca u Spin Valis izlazak je u finalnom proizvodu, namještaju, lijepljenim pločama i spajanim elementima u masivne ploče hrasta i bukve, koje koristimo prilikom izrade namještaja, ali prodajemo i drugim proizvođačima namještaja jer imamo veliki kapacitet, vrhunskom drvnom briketu koji u potpunosti plasiramo u izvoz u Njemačku i ono što smo dobili prije nekoliko mjeseci, a to je da sav drvni ostatak, kora, okoraka i piljevine završava u kogeneraciji gdje proizvodimo električnu i toplinsku energiju koju također u viškovima plasiramo na tržište. Najvažnije je da naša današnja proizvodnja ide u potpunom ekološkom pravcu, da ono što Europa i svijet traže „green, green, green“ mi već imamo. To je trend i mi to radimo. Svaki proizvod koji izađe iz Spin Valisa je 100% ekološki, pa i namještaj jer je zaključna obrada svih IMG 7413finalnih proizvoda sa prirodnim i ekološkim materijalima, voskovi, pa čak i ljepila su na prirodnoj bazi – kaže Jelčić, a upravo to je i osobno u samim pogonima provjeravao Michael Otto i dao pohvalu takovoj proizvodnji.

Sa svim velikim planovima njemačkog partnera upoznali su osobno u svim pogonima, od piljenja trupaca, sušara, lijepljenja drvnih elemenata, proizvodnje dijelova namještaja, proizvodnje briketa, kogeneracije, a posebno se gosp. Otto iznenadio što u velikom skladištu gotove robe nema puno robe. – Zato što mi 90% naše proizvodnje radimo za poznatog kupca, po narudžbi i stoga naši proizvodi ne dolaze u skladište nego odmah nakon pakovanja za transport odlaze put kupaca. To je ono što našu proizvodnju ne opterećuje, a borimo se samo s poštivanjem rokova isporuke – ističe Jelčić, koji je očekivao i neke sugestije od njemačkog partnera. Nešto novo što Spin Valis radi, a to je uređenje kompletnih enterijera hotela, restorana, škola, dvorana, upoznali su se kroz promotivni film o Spin Valisu. IMG 7475Posebno pozitivno su reagirali na to i na uređenje unutrašnjosti crkvi s po mjeri rađenim namještajem, klupama u crkvama, a u izložbenom prostoru su s velikom pozornošću pogledali svaki komad namještaja, razvlačili stolove, probali udobnost stolaca i garnitura.

Spin Valis se pohvalio i dugom tradicijom u proizvodnji namještaja koja je duga 65 godina, na što je Michael Otto odgovorio da oni postoje 67 godina pa su tu negdje vršnjaci. Zadovoljan svime viđenim izrazio je spremnost da se suradnja i sadašnja kupnja namještaja poveća, a rado je prihvatio i poziv da dođe u naša bogata slavonska lovišta u lov. Iznenađen je bio i velikim površinama šuma na području Požeško-slavonske županije i Slavonije i to kvalitetnim hrastom i bukvom. Posebno se razveselio poklonom, drvenom škrinjom kakve su nekada bile dio svakog slavonskog kućanstva, te posebno njenim sadržajem, šljivovicom, medom od hrasta medunca i kutjevačkim vinima. Drvena škrinja je novi proizvod Spin Valisa, kao proizvod tradicijskog namještaja koji se danas odlično uklapa u moderne interijere.

Tekst/foto: Vladimir Protić