Banner 750x94 cestitke 1,3

bilburger

Breadcrumbs

Srijeda, 16 Svibanj 2012 20:06

Ljubiteljima slastica nude i neobične okuse

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

S RADOM POČINJE POGON ZA PROIZVODNJU TRAJNIH KEKSA  -

PAKRAC - Iz peći budućeg pakračkog pogona za proizvodnju trajnih keksa nedavno su izašli prvi probni uzorci. Pogon će u poduzetničkom inkubatoru otvoriti tvrtka Agrovita u vlasništvu obitelji Milaković. - To je dio naše proizvodnje koji ćemo iz Rijeke preseliti ovdje u Pakrac, a keksi će se proizvoditi po najsuvremenijim zahtjevima HACCAP sustava. Trenutno na temelju obavljene probne proizvodnje usklađujemo još neke detalje u pogonu i vrlo skoro krenut ćemo s redovnom proizvodnjom – rekla je direktorica Agrovite, Zrinka Milaković.

Obitelj Milaković je s pakračko-lipičkog područja i proteklih godina uspješno su djelovali u Rijeci. Sada u rodnom kraju planiraju proizvoditi trajne punjene kekse bez konzervansa i to s kakaom, zobi, medom i zelenim čajem kao i punjene integralne kekse. Agrovita je za budući pogon u inkubatoru iznajmila prostor od 200 četvornih metara u kojemu će u početnoj fazi raditi tri osobe. - Naš je plan proizvodnju širiti i tako zaposliti nove ljude. Prije svega, treba reći da mi imamo i certifikat za košer-kekse koje smo do sada proizvodili u Rijeci a da ćemo ubuduće i njih proizvoditi ovdje. Namijenjeni su židovskoj zajednici u Zagrebu s kojom dugo surađujemo preko jednog trgovačkog lanca – rekla je Milaković.

Ono čemu se također u budućnosti namjerava baviti Agrovita jest i bezgluteinska proizvodnja keksa i kruha namijenjenih osobama s probavnim i alergijskim problemima ali i svima drugima koji se žele zdravo hraniti. Za to će im, kaže direktorica Milaković, trebati više prostora i nešto novih strojeva. Novi prostor od dodatnih 200 četvornih metara već je dogovoren također u poduzetničkom inkubatoru i sada se samo čeka da bivši korisnici isele pa da se može početi uređivati. U pokretanje prve faze proizvodnje keksa u Pakracu Milakovićevi su uložili 500 tisuća eura a za bezgluteinsku proizvodnju trebat će im dodatnih 100 tisuća eura.  (v.m.)