Petak, 06 Lipanj 2014 12:04

Dodatnih 700 znakova za bolje snalaženje gostiju

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

POSTAVLJA SE SMEĐA TURISTIČKA SIGNALIZACIJA NA PODRUČJU ŽUPANIJE -

Da bi se gost ili turista bolje snašao u određenoj sredini i pronašao turističke destinacije ili povijesne i kulturne lokalitete postavlja se smeđa turistička signalizacija. Ona je prethodnih godina postavljena djelomično u nekim našim općinama i gradovima, a sada je u tijeku sveobuhvatno postavljanje u još sedam jedinica lokalne samouprave na području Požeško-slavonske županije. – Postavljene su table na području općine Brestovac, postavljaju se table sada na području grada Pleternice, a slijedi grad Požega. Postavit će se ukupno 700 znakova. Moram priznati da se dugo čekalo, jer se tu traži i suglasnost Hrvatskih cesta, uključene su Županijska uprava za ceste, Zavod za prostornom uređenje županije je napravio elaborat i sada će se postaviti u potpunosti smeđa signalizacija – rekao je župan Alojz Tomašević.
- Izrađeno je 9 ovakvih elaborata, za koje zahvaljujem ravnatelju Mladenku Soldi iz Zavoda i Snježani Adžić iz ŽUC-a koji su izradili elaborate bez naknade. Znakovi su financirani sredstvima od HTZ-a u 50% dijelu troškova, dok su preostali dio sufinancirali Županija i jedinice lokalne samouprave – rekla je direktorica TZ Maja Jakobović, koja dodaje da će ukupno u konačnici na području županije biti oko 1.000 znakova turističke smeđe signalizacije.
Bio sam iznenađen situacijom da Požeško-slavonska županija ima puno toga za pokazati, a angažmanom županije i TZ, te uz naš mali doprinos sada se stvari mogu prepoznati na terenu prema znakovima. Projekt se može kasnije nadograđivati – rekao je Mladenko Soldo iz Zavoda za prostorno uređenje županije.
Znakovi se upravo postavljaju na području grada Pleternice gdje je župan Tomašević obišao radove sa pleterničkom gradonačelnicom Antonijom Jozić koja je izrazila zadovoljstvo što se dovršava i taj projekt, koji će za Pleternicu puno značiti, posebno gostima Pleternice kod velikih turističkih događanja Hodočašća Gospi od suza, Konjičkom turniru, Lidasu, velikim sportskim natjecanjima, skorom gostovanju zagrebačkog Dinama i dr.