Breadcrumbs

Utorak, 21 Veljača 2012 13:10

Uz objekte ZRC-a obnovit bi i okolne vile oštećene u ratu

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

MEĐUNARODNA KORPORACIJA ŽELI KUPITI ZDRAVSTVENO REKREACIJSKI CENTAR  -

LIPIK - Korporacija Jefftawson, čiji su vlasnici iz više država, a sjedište ima u Švicarskoj i Londonu, iskazala je želju kupiti  Zdravstveno rekreacijski centar Lipik. Javno su to Lipičanima obznanili njihovi predstavnici koji su boravili u Lipiku.

- Prije službenog predstavljanja investitora u javnosti mi smo s njima pregovarali gotovo godinu dana. Osim ZRC-a oni žele kupiti i vile oštećene u ratu koje se nalaze u središtu grada te tako urediti ne samo predratne objekte ZRC-a nego i širi okoliš. Zadržali bi osnovnu djelatnost firme a to je lječilišni turizam zbog čega smo iznimno zadovoljni - rekao je gradonačelnik Antun Haramija nakon posljednjeg sastanka s predstavnicima Jefftawsona.

Od niza predratnih objekata u sklopu ZRC-a do sada je obnovljen samo hotel Lipa te bazeni. Vlasnik 90,1 posto dionica je država a bivši Fond za privatizaciju ZRC je bezuspješno pokušavao prodati unazad šest godina. Koliko su budući vlasnici spremni uložiti u obnovu ZRC-a za sada je tajna ali bi se natječaj za prodaju trebao

raspisati uskoro.     (vm)