Petak, 16 Svibanj 2014 13:05

Župan zatražio ostanak svih turističkih zajednica

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

Ministar turizma Lorencin boravio u Požeško-slavonskoj županiji -

POŽEGA – Požeško-slavonsku županiju posjetio je ministar turizma Darko Lorencin, gdje se sastao sa čelništvom županije, načelnicima, gradonačelnicima, direktorima TZ, predstavnicima tvrtki koje se bave turističkom djelatnosti, investitorima koji investiraju u hotelski kompleks i turističke objekte. Konstatacija da Slavoniji treba više novca za razvoj turizma koji ima budućnost, te da se ne ukidaju Turističke zajednice, jer su jedini nositelji razvoja turizma kakvog sada imamo, podržali su svi sugovornici.

- Ovo je prvi ministar koji je došao u Požeško-slavonsku županiju, a ministra smo informirali o prostoru i destinacijama, predložili smo kako i nam koji IMG 6972način razvijati turizam koji zauzima važno mjesto u našoj županiji. Želimo da naši ljudi ostanu ovdje i ostvaruju prihode na ovim prostorima, pa se zato nadam da će ministar naći mogućnost i način za potpore razvoja – rekao je domaćin, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

- Želimo napraviti sustav koji će olakšati i poboljšati razvoj turizma, pogotovo kada je riječ o kontinentu. Ovdje trebamo imati drugačiji pristup, biti puno osjetljiviji. To prepoznajemo a izmjene turističkih zajednica, odnosno zamjena turističkim zajednicama će biti takve koje će ići u korist turizma. Turizam se može razvijati ako imamo turističkih zajednica, ako imamo specijalizirano tijelo koje se o turizmu brine, pogotovo u ovim krajevima gdje turizam nije pretežit. Treba napraviti i uložiti puno novaca, ali i objediniti jako puno inicijativa. Turistički proizvod jednog ovakvog podnjevlja mora imati integrirano puno više dolazaka – rekao je ministar Lorencin, koji misli da imamo puno priča i komponenti, ali i poljoprivredu, vinarstvo koje turizmu može dobro poslužiti. Slavonija je već dobila više novca nego prije, a svakako može očekivati još više novca, ali uz jednu suradnju i postizanje zajedničkog konsenzusa oko razvojnih projekata. Projekt Kuća graševine je svakako u fokusu ministarstva i bit će bitan projekt za marketing i promociju vina, a ovaj kraj jedan takav projekt zaslužuje.