Ispiši ovu stranicu
Petak, 05 Srpanj 2013 13:38

Podneseno 15.733 zahtjeva za legalizaciju

Ocijeni sadržaj
(16 glasova)

SAMO U POSLJEDNJIH 30 DANA PRIMLJENO 13.100 ZAHTJEVA -

POŽEGA – U postupku zaprimanja zahtjeva za „legalizaciju“ koja se provodi po Zakonu o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama Upravni odjel za gospodarstvo Požeško-slavonske županije je do roka 30. lipnja zaprimio nevjerojatnih 15.733 zahtjeva. Kada kažemo nevjerojatnih, mislimo i na činjenicu da je do 31. svibnja zaprimljeno 2.640 zahtjeva, a planiralo se da će se u posljednjem mjesecu ta brojka možda utrostručiti. No dogodili se da je samo u posljednjih 30 dana zaprimljeno čak 13.100 zahtjeva. Po riječima Branke Kube, pročelnice Upravnog odjela za gospodarstvo, samo posljednjih dana primalo se od 1.500 do 2.000 zahtjeva. Tome je svakako pridonijelo i produženje radnog vremena službenika na prijemu koji su posljednji tjedan radili produženo, a dva neradna dana subotu i nedjelju izvanredno su radili svih 15 djelatnika županije i 11 vježbenika. Do sada je urudžbirano blizu 10 tisuća zahtjeva a velikim naporima službe će ovih dana urudžbirati sve prispjele zahtjeve.

Ovako dobrom odazivu građana za legalizaciju svakako su pridonijele i odluke općina i gradova o znatnom sniženju komunalnog doprinosa u postupku legalizacije, posebno grada Požege koji je vrlo visoke cijene komunalnog doprinosa koje su svakako bile prepreke građanima da se prijave, smanjene na samo 1 kn po m3.

 - Smatram da je Upravni odjel za gospodarstvo i graditeljstvo zajedno s Pisarnicom odradilo vrlo profesionalno cijeli postupak zaprimanja zahtjeva za postupanje s nezakonito izgrađenim zgradama. Pohvaljujem sve djelatnike i PA164109vježbenike, a od strane građana nije bilo primjedbi, niti na čekanje i sam postupak. Velikim dijelom smo sami i ispunjavali građanima zahtjeve pa i rješavali problem nedostatka državnih biljega. Ovako veliki broj zahtjeva nismo očekivali u našoj županiji, a mislim niti da je Ministarstvo očekivalo ukupno  u RH takav broj, tako da sam već prilikom dostavljanja izvješća Ministarstvu, tražila službenu uputu kojom bi skratili i olakšali cijeli postupak izdavanja Rješenja o izvedenom stanju – istakla je pročelnica Branka Kuba.