Srijeda, 19 Lipanj 2013 10:08

Na struji će godišnje uštedjeti 40 tisuća kuna

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

PAKRAČKI PODUZETNIČKI INKUBATOR DOBIO SUNČANU ELEKTRANU -

PAKRAC - U tijeku su završni radovi na sunčanoj elektrani "SE-Poduzetnički inkubator Pakrac" smještenoj na krovu zgrade inkubatora. Prva je to elektrana iz javnog sektora u Požeško-slavonskoj županiji. - Godišnja isporuka bit će 13 tisuća kwh pa se po kapacitetu ova elektrana ubraja u manje. Ipak, osam firmi smještenih u poduzetničkom inkubatoru uštedjet će na struji, otprilike oko 40 tisuća kuna – kazao je voditelj Poduzetničkog inkubatora Željko Žilić.

   Sunčana elektrana u Pakracu priključne je snage 9,9 kW a cijeli projekt košta 220 tisuća kuna. Novac je, na temelju natječaja, osiguran iz Ministarstva obrta i poduzetništva. - Važno je naglasiti da smo odabirom ekonomski najpovoljnije ponude uspjeli ostvariti da 80 posto roba i usluga budu domaći – dodao je Žilić.suncana elektrana

   Podsjetimo, pakrački Poduzetnički inkubator je prije nešto više od godinu dana sunčevu energiju počeo koristiti za grijanje i toplu vodu. Bio je tada jedini inkubator u Hrvatskoj koji je imao solarni toplinski sustav.