Petak, 26 Travanj 2013 13:20

Hoće li ovog ljeta biti kupanja na bazenima?

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

BRITANSKA TVRTKA PETRUS NIJE ODUSTALA OD KUPNJE LIPIČKOG ZRC-A  -

 

LIPIK - Kada će Zdravstveno rekreacijski centar Lipik konačno dobiti novog vlasnika koji će ga obnoviti i da li će ovog ljeta biti kupanja na lipičkim bazenima, pitanja su koja zanimaju gotovo svakog stanovnika ovog grada. Nažalost, preciznih odgovora na njih još uvijek nema, iako postoje naznake kako se Lipičani neće, kao prošle godine, kupati u lavorima ispred bazena. - Prema informacijama s kojima ja raspolažem, engleski investitori nisu odustali od kupnje ZRC-a i pregovori s Vladom traju. Što se tiče bazena, pojavio se jedan ugostitelj koji je izrazio spremnost urediti bazene i osposobiti ih za kupanje do ljeta. O svemu tome grad ne odlučuje, mi možemo samo, bude li potrebno, pomoći na način da radnike i strojeve našeg komunalnog pogona ustupimo za radove na bazenima – kazao je gradonačelnik Antun Haramija.

IMG 0289Direktorica ZRC-a Jasminka Stričević je također potvrdila kako su razgovori s engleskim investitorom nastavljeni. - Što će biti s bazenima znat će se nakon 3. svibnja do kada traje predstečajna nagodba – rekla je kratko direktorica ZRC-a. U pakračkom Komunalcu kažu da, što se njih tiče, kupanje na lipičkim bazenima ovog ljeta nije upitno. - Istina, nama ZRC duguje još neke novce ali, uz pismenu garanciju da će voda za bazene biti plaćena, mi smo ju spremni isporučiti na vrijeme – rekao je direktor Marijan Pierobon.

  ZRC Lipik je u većinskom državnom vlasništvu a osam dosadašnjih natječaja za prodaju dionica bili su neuspješni. Krajem 2011. godine za ZRC je interes pokazala britanska tvrtka Petrus Global Development koja je prošlog ožujka Vladi poslala i pismo namjere. U projekt nazvan "Lipik-grad toplice" spremni su u fazama uložiti 225 milijuna eura. Kako pregovori do ljeta nisu bili završeni, oštećenja na bazenima nije imao tko popraviti pa su ljetos oni bili zatvoreni. Građani su stoga u nekoliko navrata prosvjedovali ispred ulaza na bazene simboličnim kupanjem u lavorima. Inače, dok pregovori o prodaji ZRC-a traju, njegovih petnaestero radnika strpljivo čeka osobne dohotke koje nisu dobili već četrnaest mjeseci.   (vm)