Četvrtak, 07 Ožujak 2013 10:51

Suradnja na zajedničkim projektima

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

IZASLANSTVO UKRAJINSKE ŽUPANIJE POSJETILO POŽEŠKU ŽUPANIJU  -

IMG 2819POŽEGA – U dvodnevnom posjetu Požeško-slavonskoj županiji boravilo je izaslanstvo jedne ukrajinske oblasti, Ivano-Frankivske oblasti, koju je predvodio župan Myhajlo Vyšyvanjuk. Administrativno ustrojstvo te oblasti je slično ustrojstvu naše županije, samo je po površini i broju stanovnika desetak i više puta veća. Ovaj posjet je uslijedio nakon uspješno ostvarenih kontakata ukrajinskog veleposlanstva predvođenog veleposlanikom Oleksandrom Levčenkom i požeško-slavonskog župana Marijana Aladrovića, kada je dogovorena konkretnija suradnja.

IMG 2809Nije više dovoljna samo međusobna trgovina, međusobna razmjena proizvoda, nego se mora raditi na zajedničkim projektima koji će privlačiti sredstva Europskih fondova i ulagača svjetskog kapitala, istakao je župan Vyšyvanjuk nakon susreta s gospodarstvenicima naše županije u Hrvatskoj gospodarskoj komori. Izaslanstvo je posjetilo i naše tvrtke Spin Valis i Plamen gdje su upoznati s asortimanom proizvoda. Najavljen je i uzvratni posjet gospodarstvenika iz Ukrajine gdje bi se konkretizirali neki poslovni prijedlozi i budući partnerski odnosi. Ukrajinsko tržište te je jako veliko i sve naše tvrtke imaju šansu sa svojim kvalitetnim proizvodima nastupiti na tom tržištu, a osim drvne i metalne industrije veliku šansu ima i Kutjevo d.d., posebno sa sjemenskom robom koja nedostaje ukrajinskoj poljoprivredi.

IMG 2824Zadovoljstvo upravo ovakvim konkretnim dogovorima buduće suradnje iskazali su predsjednik županijske HGK Luka Balenović i zamjenik župana za gospodarstvo Željko Jakopović. Obilasku tvrtki i zajedničkim sastancima uz župana Marijana Aladrovića nazočili su i zamjenik župana za društvene djelatnosti Ferdinand Troha i predsjednik Skupštine županije prof. dr. sc. Radoslav Galić.