Ispiši ovu stranicu
Subota, 20 Lipanj 2020 12:23

Otvorena nova tvrtka za proizvodnju kartonske ambalaže Pavić d.o.o. u Poduzetničkom inkubatoru Požega

Ocijeni sadržaj
(29 glasova)

POŽEGA - Poduzetnička ideja dvoje mladih supružnika, Ane i Josipa Pavić, ostvarila se i svjedočili smo svečanom otvaranju proizvodnje kartonske ambalaže u tvrtki Pavić d.o.o. Tvrtka je smještena u Poduzetničkom inkubatoru Požegi gdje su dobili na korištenje halu u koju su smjestili nekoliko strojeva, kartonsku pločevinu za proizvodnju kartonske ambalaže i prostor za gotovu robu.

Svoju ideju Ana i Josip su razradili kao poduzetnički poduhvat, dobili podršku HAMAG-a u vidu povoljnog kredita od 50 tisuća eura. Nabavili su potrebne strojeve za izradu kartonske ambalaže i potrebne sirovine za početak proizvodnje. Još u ispitivanju tržišta vidjeli su da naš kraj ima jako puno vinara, od malih do onih srednjih i velikih, kojima treba puno kartonske ambalaže za plasman vina. To je bila prva ideja jer potječu iz vinarske obitelji Soldo iz Vetova i mogli su vidjeti, s kojim se problemom susreću vinari kod nabavke ambalaže, vrlo skupog prijevoza te ambalaže iz daljih krajeva i koji su to financijski izdatci. Oni će biti upravo tu najprisutniji u Požeško-slavonskoj županiji, gdje će moći biti konkurentni zbog manjih serija i manjeg transportnog troška. Orijentirani su i na proizvođačku industriju, posebno metalnu gdje su također pronašli velike potrošače kartonske ambalaže od valovite ljepenke.

Uz izradu kartonske ambalaže u mogućnosti su i dodati otisak logotipa i naziva proizvoda s deklaracijom na svaku kutiju, što je danas također nužno potrebno, jer i ambalaža je već prva reklama proizvoda koji odlazi na tržište. Svjesni su da će u početku morati osvajati tržište, jer proizvođača ima dosta, no svi su izvan naše Požeško-slavonske županije.

Uz obitelj Soldo i Pavić, brojne prijatelje svečanost otvaranja podržali su zamjenik župana za gospodarska pitanja Željko Jakopović i požeški gradonačelnik Darko Puljašić, koji je obećao punu podršku i kasnije u radu. Pozvao je i gospodarstvenike, vinare, proizvođače i uslužne djelatnosti za pokažemo jedno zajedništvo i pomognemo svi ovoj mladoj tvrtki, sa svojim narudžbama koje imaju u potrebi kartonske ambalaže. Omogućimo ovim mladim ljudima da rade i žive od svoga rada, posebno što i zapošljavaju dva djelatnika koji će raditi u jednoj smjeni, a Ana i Josip u drugoj smjeni.

Prostor, vlasnike, djelatnike, sve nazočne i one koji će u ovaj prostor dolaziti blagoslovio je kaptolački župnik vlč. Mario Rašić. Novi poduzetnici počastili su sve uzvanike kratkim zalogajima i kvalitetnim vinima vinarije Soldo.

Galerija slika