Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 24 Listopad 2019 09:26

Nove aktivnosti Poduzetničkog centra Pleternica

Ocijeni sadržaj
(14 glasova)

Informirajte se!

Konac listopada donosi nam nove aktivnosti Poduzetničkog centra Pleternica.
25.10. (petak) u 12:00 očekuju nas edukacija na temu „Alternativni izvori financiranja – odnos banke i tražitelja kredita“. Predavač ja Ivan Radošić, specijalist za bankarski sustav.

28.10. (ponedjeljak) u 10:00 očekuje nas Okrugli stol sa pravnim stručnjakom, gdje će poduzetnici moći dobiti sve pravne savjete vezano uz svoje poslovanje te savjete za prepreke na koje nailaze.

29.10. (utorak) u 18:00 održati će se Okrugli stol na temu „Edukacija za poduzetništvo – stanje i izazovi“. Panelisti će biti poduzetnici, porezni i pravni stručnjaci, edukatori za poduzetništvo. Okruglim stolom pokušati ćemo detektirati rizična područja u financijskom poslovanju poduzetnika te dati konkretne i primjenjive odgovore na izazove u praksi.

Sve edukacije i savjetovanja provode se u Pleterničkom inkubatoru (konferencijska dvorana), Ante Starčevića 35 (industrijska zona). Za sudjelovanje nije potrebna rezervacija.

O projektu!
Poduzetnički centar Pleternica d.o.o. provodi projekt „Koraci suradnje“, sufinanciran kroz Europski fond za regionalni razvoj te Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta., vrijednosti 657.019,00. Cilj projekta je stvoriti povoljno okruženje za razvoj poslovanja, mogućnost rasta i održivost poduzeća u lokanoj sredini.
Evidentirani najveći problemi s kojima se MSP-i u Hrvatskoj susreću (prema CEPOR istraživanju) su administrativno opterećenje i pristup financijskim resursima. PCPL kroz projekt „Koraci suradnje“ razvija i pruža podršku usmjerenu MSP-ovima kroz usluge informiranja te stručnu i savjetodavnu podršku bitnu za njihov rast i razvoj. Krajnji rezultat je jačanje poduzetništva na području Grada Pleternice.

Novi projekti, nove prilike!
Tijekom zime 2019. očekuje se raspisivanje natječaja za mjeru 6.2.1. ruralnog razvoja iz koje obiteljska poljoprivredna gospodarstva mogu ostvariti sredstva za pokretanje nepoljoprivredne djelatnosti kroz turizma (kušaonice i kuće za odmor) i usluge (nabava opreme za uslužne djelatnosti poput malčera, bagera, pružanje socijalnih usluge, usluga čuvanja djece i sl.).
Europski socijalni fond nudi niz mogućnosti financiranja usavršavanja, educiranja, nadogradnje usluga za udruge, ustanova i jedinice lokalne samouprave. Trenutno je otvoren projekt „Suradnja organizacija civilnoga društva i lokalnih vlasti na prevenciji korupcije i sukoba interesa u provedbi javnih politika“ gdje udruge u suradnji sa lokalnom samoupravom mogu razviti programe s ciljem antikorupcije, povećanja transparentnosti i digitalizacije raznih procesa.

Više informacija!
Za sve dodatne informacije, obratite nam se u Poduzetnički centar Pleternica, Ante Starčevića 35, u prostorijama Pleterničkog inkubatora (PLINK) ili na tel.034/252-125 te e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. te nas pratite na web stranici: www.pcpl.hr

https://youtu.be/hgtd7KgauuE

lenta1


Sadržaj članka isključiva je odgovornost Poduzetničkog centra Pleternica.