Banner 750x94 cestitke 1,3

bilburger

Breadcrumbs

Nedjelja, 20 Studeni 2011 14:00

ZAVRŠIO STEČAJNI POSTUPAK "BUDUĆNOSTI"

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

PAKRAC - Na završnom ročištu vjerovnika održanom na Trgovačkom sudu Osijek, stalna služba u Slav. Brodu, u cijelosti je usvojen završni popis stečajnog upravitelja prema kojemu će se 46-ero bivših radnika Budućnosti d.d. isplatiti oko 353 tisuće kuna.

Radnici te pakračke tvrtke, koja je u stečaju od veljače 2006. godine, tako će u cijelosti uspjeti podmiriti svoja potraživanja. Vjerovnicima tzv. drugog višeg isplatnog reda isplatit će se 35 posto njihovih potraživanja. Nakon što se podmire i troškovi stečajnog postupka Budućnost će kao tvrtka, koja je u svojim prodavaonicama prije rata zapošljavala više od 400 ljudi, i službeno prestati postojati.

Nekolicina prodavaonica nastavit će raditi u sastavu tvrtke PPK Bjelovar koja je veći dio imovine Budućnosti kupila tijekom stečajnog postupka.

Završetak stečaja u Budućnosti drugi je po redu, nakon Moderne, među nekada uspješnim pakračkim tvrtkama. Razlika je međutim, u tome što radnici Moderne nisu uspjeli naplatiti svoja potraživanja. Od predratnih firmi stečajni postupak još traje u Drvnoj industriji"Papuk".    (vm)