Banner 750x94 KULENOVA

JUMBO 500X240

Breadcrumbs

Nedjelja, 20 Studeni 2011 13:56

'TRI PLUS DRVO' NIJE SE JAVILA NA NATJEČAJ ZA KUPNJU DI PAPUK

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

PAKRAC -  Ni odricanje bivših radnika Drvne industrije "Papuk" ustečaju od polovine svojih potraživanja nije pomoglo da se ta pakračka tvrtka konačno proda. Naime, na trinaesti po redu natječaj nitko se nije javio, iako je zagrebačka tvrtka "Tri plus drvo" d.o.o. nedavno javno obznanila kako želi kupiti Papuk ukoliko se snizi prodajna cijena.

- Na natječaj se nismo javili jer je naš projekt zapeo 'na papirima' kod državnih službi koje nisu odradile svoje poslove. Mi ne odustajemo od ideje da dođemo u Pakrac i uložimo planirana sredstva u obnovu proizvodnje no, i drugi moraju odraditi dio posla. Sve se može riješiti za tri dana ili nikad - kazao je Marko Pavelić voditelj projekta tvrtke "Tri plus drvo" u Pakracu. Nije želio detaljnije govoriti o tome koje su državne službe i na koji način zakazale.

Vijest o novoj neuspješnoj prodaji Papuka brzo se proširila među radnicima. - Sad mi je krivo što sam pristao na skupštini vjerovnika odreći se većeg dijela svojih potraživanja. Mislio sam, ajde, neka se konačno proda, a sad ispada da nas netko vuče za nos - kazao je Dinko Miovec.

Tvrtka "Tri plus drvo" je pred stotinjak bivših radnika, koji su prije mjesec dana došli na skupštinu vjerovnika, predstavila projekt obnove proizvodnje u Papuku a po kojemu su za to spremni uložiti 40 milijuna eura. Tijekom nekoliko faza zaposlit bi se moglo oko 500 ljudi. (vm)