Banner 750x94 cestitke 1,3

bilburger

Breadcrumbs

Nedjelja, 20 Studeni 2011 13:52

POŽEŠKI VINOGRADARI UDRUGE STJEPAN KOYDL Ponudili na probu mlada vina

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

POŽEGA – U Gradskom podrumu članovi Udruge vinogradara i vinara Stjepan Koydl ponudili su građanima Požege na probu mlada vina požeškog vinogorja. Našlo se tu tako desetak sorata, no najviše graševine, koja je postepeno preuzela primat i na požeškim brdima.

– Po prvi puta smo se u udruzi odlučili ponuditi za sve građane na degustaciju naša mlada vina. Svi članovi donose uzorke, a eventualni prihod ide u humanitarne svrhe, kao što smo prošli tjedan imali vinarsku zabavu, na koju smo svi donijeli svoje vino. Od prodaje se zaradilo 1.600 kuna koje smo donirali Caritasu – istakao je Dinko Vojak, predsjednik udruge, koji je dodao da se čudi što je udruga prozvana da se nije javila na natječaj grada Požege za održavanje Martinja. Udruga se nije niti mogla javiti na takav natječaj na koji se mogao javiti samo ugostitelj, a ne Udruga vinogradara i vinara.

Tako je poznata požeška vinogradarka Hart ponudila svoj dobri, ali rijedak bouvije, traminac, cabernet frankovku, ali i kupažu Fra Luka koja se sastoji od četiri crne sorte. Vojak je ponudio Cabernet souvignon, graševinu i pinot bijeli, ali i svoj novi brand, kupažu mladi Barun Trenk, koja se sastoji od četiri crne sorte. Katušić je ponudio vino za prijatelje iz svoga podruma, Smolić mladu graševinu, a Didović traminac i pinot bijeli, te svoj brand Sokolovac. Svoju dobru graševinu donio je ostojić, a Puljašević traminac i pinot bijeli, a Romić svoju dobru graševinu.