Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 16 Svibanj 2019 10:25

U inkubatoru svi poslovni prostori popunjeni uz mnoštvo projekata u provedbi

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

PLETERNIČKI PODUZETNIČKI INKUBATOR „PLINK“ OBILJEŽIO 6 GODINA RADA - 

PLETERNICA – Iza PLINKA je već šest godina uspješnog rada, poslovni prostori Plinka su popunjeni poduzetnicima cijelo vrijeme, a provode i mnoštvo projekata, organizirali su 55 okruglih stolova iz raznih područja na kojima su informirali poduzetnike, poljoprivrednike, udruge i sve one koji su željeli nekim od projekata ići na natječaje i ostvariti bespovratne potpore. Kroz tih šest godina ostvarili su 2.253 sati savjetovanja, a održali su i 1.329 sati edukacija za nezaposlene, poduzetnike, udruge i ostale, izrađuju poslovne planove za buduće poduzetnike i njihovo samozapošljavanje.

- Kroz naš inkubator, kroz njegove urede i hale, prošlo je do sada 16 stanara te još 15 virtualnih stanara. Ove brojke pokazuju da inkubator živi i da je on pun, da su svi kapaciteti iskorišteni i da naši poduzetnici u njemu rade i stvaraju nove vrijednosti. Inkubator je kroz brojne edukacije, pomoći poduzetnicima oko prijava na projekte savjetovanjima svakako bar djelomično pomogao da je broj trgovačkih društava na području grada Pleternice porastao za 63%, a broj obrta za 65% – istakla je na svečanosti obljetnice, direktorica Poduzetničkog centra Pleternica Marija Šarić.

Čestitke PLINK-u uputili su zamjenici gradonačelnice Anto Barbarić i Domagoj Katić koji je istakao: – Poduzetnički centar Pleternica svakako ima veliku važnosti u radu grada Pleternice jer kroz sve što se kod nas radi, vidite da je uvijek prisutna Marija ili djelatnici Poduzetničkog centra. Oni daju svoj svesrdni doprinos da su svi naši projekti i zaživjeli. Posebno želim naglasiti da je rad Poduzetničkog centra Pleternica vidljiv i na korist vama poduzetnicima koji ste u Plinku. Svi koji su ovdje došli dobili su potrebnu informaciju koju su trebali i to u vrlo kratkom vremenu, što je danas u poslovanju nemjerljivo. Stoga vam se na tome svi zahvaljujemo.

Slavlje je završilo s rođendanskom tortom i pjenušcem.

 

Galerija slika