Ispiši ovu stranicu
Utorak, 26 Veljača 2019 18:06

Završna konferencija projekta Poduzetnički inkubator Požega

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

NA VELEUČILIŠTU U POŽEGI DANAS JE ODRŽANA - 

POŽEGA - U prostoru Veleučilišta u Požegi danas je održana završna konferencija projekta „Poduzetnički inkubator Požega“, sufinanciranog od Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Ukupna vrijednost projekta je 18.642.984,00 HRK, od čega je Europska unija sufinancirala iznos od 17.363.220,00 HRK.

Nositelj projekta je Grad Požega, dok su partneri na projektu Regionalna razvojna agencija Požeško – slavonske županije „PANORA“ te Grad Kutjevo. Uz partnere, suradnici na projektu su Općina Velika, Veleučilište u Požegi, Ekonomska, Tehnička, Obrtnička i Poljoprivredno prehrambena škola.

- Hvala svima koji su pomogli u provedbi ove ideje. Nadam se da će se ustanovi koju ćemo uskoro osnovati i koja će upravljati našim inkubatorom javiti veliki broj onih koji žele raditi, koji se žele upustiti u priču o poduzetništvu te da ćemo biti prisiljeni graditi još jedan inkubator. Smatram kako je ovo dobar put jer gospodarstvo je jedini izlaz, jedino što nam može pomoći da i dalje imamo ovakvu kvalitetu života i koje može osigurati ostanak na ovim prostorima te našoj djeci sigurnu budućnost. Pozdravljam stoga gospodarstvenike koji su u Gradu Požegi prepoznali svog partnera te Veleučilište koje je rasadnik znanja i ljudi koji će imati dovoljno hrabrosti i kreativnosti za avanturu kakva je poduzetništvo. Ovaj projekt je izvrstan, završen je i otvorit ćemo ga za Dan grada onima kojima je namijenjen. - rekao je gradonačelnik Darko Puljašić.

Podsjetimo se, inkubator je opremljen i zauzima prostor od cca 1500 m2. Raspolaže sa 4 proizvodne hale sa vlastitim uredom i sanitarnim čvorom sa oko cca 150 m2, za sve one poduzetnike kojima je neophodan prostor za proizvodni proces, zatim, 12 uredskih prostorija veličine 18 m2 i jedne od 37 m2; sve opremljene uredskom i računalnom opremom. U Inkubatoru je i konferencijska dvorana veličine 76 m2 i edukacijska dvorana veličine 55 m2. Dvorane su opremljene suvremenom prezentacijskom i multimedijalnom opremom. Moći će se iznajmiti na dnevnoj bazi, a zamišljeno je da ih koriste kako stanari inkubatora tako i vanjski korisnici, koji ne stanuju u inkubatoru, ali imaju povremenu potrebu za prezentacijama proizvoda i usluga ili sastanke sa svojim poslovnim partnerima ili ulagačima.

U inkubatoru će se budućim poduzetnicima pružati potporne inkubacijske usluge, od infrastrukturne potpore, koja uključuje najam poslovnog prostora po subvencioniranim cijenama, korištenje konferencijske i edukacijske dvorane, pa do korištenja zajedničkih prostorija. Omogućiti će im se i tehnička podrška; od internet pristupa, usluge video nadzora, usluge kopiranja, skeniranja, korištenja poštanskog sandučića i parkinga. Osim navedenog pružit će im se savjetodavna podrška, koja podrazumijeva organizaciju zajedničkih seminara, edukacija, radionica sukladno potrebama korisnika, kao i pomoć pri izradi, prijavi i provedbi projektnih aplikacija, pa do provjere poslovne ideje.

Kroz kriterij selektivnosti, inkubator će biti u prilici odabrati korisnike, koji bi sredstvima subvencije trebali stvoriti najviše dodane vrijednosti i novog zapošljavanja, a preferiraju se prvenstveno proizvodne djelatnosti, uslužne djelatnosti vezane uz proizvodnju i preradu, razvoj tehnološki i naprednih projekata s naglaskom na ICT i druge inovativne tehnologije.

U skorije vrijeme, očekuje se poziv svim zainteresiranim poduzetnicima.

Galerija slika