Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 25 Listopad 2012 12:47

Već 30 godina ugostitelji u Požegi

Ocijeni sadržaj
(16 glasova)

BOŽICA I ANDRIJA PAVIĆ OBILJEŽAVAJU JUBILEJ RADA U UGOSTITELJSTVU -

POŽEGA – Obljetnica je uvijek trenutak kada se malo zaustavimo i vratimo sjećanja, sjetimo trenutaka lijepih i ružnih, sjetimo tih početaka, a upravo ovih dana Božica i Andrija Pavić sjetili su se svojih početaka iz rujna 1982. godine kada su počeli sa prvim ugostiteljskom radnjom, kada su otvorili prvi Caffe bar „Boba“ u požeškoj Zagrebačkoj ulici, danas ulici sv. Roka.

- Da prošlo je čak 30 godina od tada, mi smo se oboje vratili iz Njemačke gdje smo također radili u ugostiteljstvu u jednom restoranu u centru Frankfurta. Stekli smo tamo bogato iskustvo i nešto novca i tada u to vrijeme otvorili jedan od prvih caffe barova u Požegi, tada vrlo popularnih. Ubrzo je to postalo kultno sastajalište mladih a posebno motorista – sjeća se Andrija tih lijepih dana, naravno bio je i puno mlađi pa mu je i bilo sve ljepše. Na toj lokaciji zadržali su se četiri godine.

- Preselili smo onda u Županijsku ulicu, na uglu s Mesničkom, a ostala je Caffe bar Boba. Nije bilo lako, trebalo je otvoriti lokal rano ujutro, nabaviti sve potrebno, raditi, jer u početku smo radili sami, tek kasnije smo zaposlili prvog konobara, pa do kasnih sati. Ali nama nije bilo teško, a težili smo da otvorimo nešto veće i to nas je vodilo dalje. U Županijskoj smo bili punih 5 godina i preselili u ulicu Stjepana Radića, danas Cehovsku gdje smo otvorili Bistro „Boba“ – prisjeća se Božica, koja kaže da unatoč svim teškoćama kojih je bilo u poslu ne žali, a taj posao i danas voli zbog stalnog kontakta s ljudima, druženjem.

- Bilo je to vrijeme rata kada je zaista bilo teško raditi u ugostiteljstvu, imati lokal jer svašta se dešavalo. No mi smo ustrajali i u to vrijeme kupili ovaj današnji prostor gdje je sada Kavana Boba, na Trgu sv. Trojstva pod boltama. No uvijek je u poslu bila cijela obitelj, pa i danas kada je kavanu preuzeo naš sin Richard, Riki. Mi smo oboje otišli u mirovinu ali smo još uvijek tu i pomažemo sinu. Zadovoljan sam jer smo napravili jedan lokal koji ima jedan stari štih kavane, ugodnu atmosferu koji mnogi cijene. Kod nas su već na kavu dolazili i predsjednici i premijeri, brojni političari, gospodarstvenici i umjetnici, glumci i pjevači i okupljalište je brojnih Požežana. Kroz Bobu je prošlo puno naših gostiju koji su se u Bobi i upoznali, kasnije zasnovali svoje obitelji, a sada evo i njihova djeca naši su stalni gosti – kaže Andrija, koji razmišlja i želi da u dvorišnom prostoru napravi jedan miran restoran, s ponudom hrane koju će znati cijeniti pravi gurmani, koji bi služio poslovnim ljudima za nastavak rada uz druženje. Puno on toga još planira, kaže Božica, ali ne znam hoćemo li uspjeti, ali Andrija ne posustaje, napravit će on i to.

Božica i Andrija se zahvaljuju svojoj djeci Andreji i Rikiju koji su isto tako dali dio sebe u ovaj posao, te se nadaju da će i unuci Rea, Borna, Filip i Adam znati održati i očuvati tradiciju „Bobe“.

„Ovo je prilika da se još jednom zahvalimo svim našim vjernim i dragim gostima, osoblju koje je kroz tolike godine stjecalo kod nas radna iskustva, poslovnim partnerima koji su nas pratili i prate sve ove godine, našim dragim prijateljima. Svima onima koji su zajedno s nama prolazili sve one lijepe i drage uspomene iz naše „Bobe“.