Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 24 Listopad 2018 12:05

Požežanin Zoran Bogdanović postao predsjednik uprave jedne od najvećih punionica Coca-Cole u svijetu

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

SJEDIŠTE KOMPANIJE NALAZI SE U ŠVICARSKOJ I POKRIVA ČAK 28 ZEMALJA -

POŽEGA / BERN (ŠVICARSKA) – Na nedavno održanom godišnjem poslovnom skupu Coca-Colinih dioničara Zoran Bogdanović(46), ekonomist rođen u Požegi,  potvrđen je za predsjednika Uprave Coca-Cole HBC-a, druge po veličini svjetske Coca-Coline punionice. Tvrtka čije je sjedište u Švicarskoj posluje u 28 zemalja na tri kontinenta, na godinu proda više od dvije milijarde boca i ima više od 31 tisuću zaposlenih.

Zoran se školovao u Požegi završivši nekadašnji Centar za usmjereno obrazovanje „Zvonko Brkić“ opće usmjerenje- gimnazija, a završio je studij na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Njegova supruga Maja, također je Požežanka, potječe iz obitelji Devčić, a zaposlena je u „Plivi“.

- Zbog poslovnih obaveza Zoran rijetko pohodi Požegu, no mi često pođemo kod njih kada je on u Zagrebu, a nerijetko smo u kontaktu putem mobilne elektronske aplikacije - kaže nam ponosni otac Milan koji ga je posjetio i u Švicarskoj gdje Zoran radi više godina.

Bogdanović, koji je uspon po Coca-Colinoj hijerarhijskoj ljestvici počeo kao direktor njezine hrvatske podružnice, u prosincu je bio imenovan glavnim izvršnim direktorom Coca-Cole HBC-a.

Prije toga u toj je tvrtki bio na čelu podružnica u Grčkoj i Švicarskoj, a onda i regionalni direktor za Jugoistočnu Europu i Nigeriju.

Požega zasigurno u svojoj dugoj povijesti nije imala svoga čovjeka na tako visokoj poziciji u gospodarstvu pa je razumno razmišljanje mogu li ovdašnji odgovorni ljudi njegovo mjesto, poslovna poznanstva i utjecaj iskoristiti za gospodarske pomake.

Podsjetimo ovaj poslovni čovjek jedan je iz kruga mladih požeških ekonomskih stručnjaka koji su napravili dobru poslovnu karijeru. Tu su još Goran Krizmanić, visokopozicionirani menadžer u Toyoti, te Tomislav Radoš, potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore za oblast industrije, IT, energetike i zaštite okoliša, a našeg kraja list je u gospodarstvu i Dragan Kovačević, predsjednik uprave Janafa.

Tekst: J.T. Foto: Coca-Cola HBC