Ispiši ovu stranicu
Petak, 15 Lipanj 2018 14:21

Kutjevo d.d. povećalo plaće i do 25% za 380 radnika

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

KRAJEM MJESECA SRPNJA SVIM RADNICIMA ISPLATITI ĆE I REGRES -

KUTJEVO - Brzo se proširila vijest o povećanju plaća i do 25 posto za gotovo 380 radnika u Kutjevu d.d. koja je odluka stupila na snagu s 1. lipnja 2018. godine i to za one koji su na nerukovodećim pozicijama. Rijetki su današnji takvi primjeri, da poslodavac povećava plaće, u konkretnom slučaju u tvrtki, Kutjevu d.d. koje zapošljava gotovo 700 radnika.

Do povećanja plaća došlo, što je već i “papirnato regulirano i međusobno potpisano”, traktoristima, bravarima, automehaničarima, vinogradarima, radnicima na liniji punjenja vina, podrumarima, sjemenarima, pekarima, prodavačima, stočarima, kuharima, konobarima, pomoćnim radnicima i drugima. Uz povećanje plaća, kako doznajemo, Kutjevo d.d. će krajem mjeseca srpnja svim svojim radnicima isplatiti prigodnu nagradu – naknadu za godišnji odmor ili tzv. “regres” u iznosu od tisuću kuna svakom radniku.

Tragom te vijesti zatražili smo potvrdnu informaciju i komentar čelnog čovjeka Kutjeva d.d. Josipa Ređe koji nam je potvrdio donošenje odluke o povećanju plaća i drugih pogodnosti za radnike.

- Najveći doprinos poslovnom uspjehu i izvrsnosti Kutjeva d.d. dali su naši radnici. Ljudske potencijale istaknuo bih kao najbitniji i najosjetljiviji resurs svake tvrtke i upravo iz tih razloga odlučili smo radnike na nerukovodećim radnim mjestima nagraditi većim plaćama, njih gotovo 380 uz povećanje i do 25 IMG 8431Član Uprave Kutjeva d.d. Josip Ređoposto Korporativne vrijednosti koje Kutjevo d.d. ugrađuje u svakodnevno poslovanje u sebi uključuju ne samo poslovni uspjeh nego i brigu za naše radnike čime želimo učvrstiti svoju poziciju tvrtke poželjne za rad i profesionalni razvoj svojih radnika. Isto tako, u nizu mjera koje smo donijeli, sigurnost radnog mjesta prepoznata je kao jedan od najvećih izvora zadovoljstva naših radnika i Uprava Društva upravo iz tih razloga odlučila je omogućiti svojim radnicima već nakon šest mjeseci kontinuiranog rada u Društvu ponuditi ugovore o radu na neodređeno vrijeme. Negativni demografski trendovi i iseljavanje mladih kod nas su posebno izraženi i u kontekstu toga Kutjevo d.d. je poduzelo niz mjera kojima nastoji učiniti svoje radnike zadovoljnima, a koji će kroz godine svoga profesionalnog razvoja i usavršavanja biti temelj daljnjeg razvoja i opstojnosti, kako Kutjeva d.d. tako i sredine i okruženja u kojem žive i rade. Tu nećemo stati, već s takvom kadrovskom i poslovnom politikom nastavit ćemo i dalje – rekao je Ređo.

Iz svega što ovih dana možemo čitati i slušati očito je da se problem demografije mora postaviti kao prioritetno pitanje i da se svi akteri moraju aktivno uključiti u rješavanje istog problema. Vidimo da neki gospodarstvenici „povlače“ prve konkretne poteze što svakako treba pozdraviti i podržati i kao takvi biti primjer i drugima.

Ovdje ne smijemo zaboraviti niti druge male, srednje i velike tvrtke, obrte i obiteljska poljoprivredna gospodarstva koji rade i posluju na području Požeške kotline koji daju sličan svoj doprinos uz apel da se nastavi aktivnim mjerama, svatko u svojoj domeni, da se spriječi daljnja moralna i demografska devastacija naše nam voljene Požeške kotline.

Ostaje nam za vidjeti kako će se i relevantne institucije postaviti kod pitanja za rješavanje problema demografije, prije svega donošenjem i implementacijom seta adekvatnih obiteljskih i gospodarskih mjera, a što ćemo s velikim zanimanjem pratiti i o čemu ćemo naše čitatelje izvještavati.