Ispiši ovu stranicu
Subota, 07 Travanj 2018 09:41

Nekoliko izlagača na sajmu i iz Požeško-slavonske županije

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

21. PROLJETNI MEĐUNARODNI BJELOVARSKI SAJAM POLJOPRIVREDNE I ŠUMSKE MEHANIZACIJE -

GUDOVAC – Proljetni Međunarodni Bjelovarski sajam po 21. puta održao se u Gudovcu, kraj Bjelovara. Ponovno je to bilo najveće stjecište poljoprivrednih strojeva, mehanizacije, prezentacije umjetnih gnojiva i zaštitnih sredstava u poljoprivrednoj proizvodnji, izložba stoke i konja, sredstava za male i velike poljoprivrednike, hobiste, ali i domaćice, te šumske mehanizacije i mehanizacije obrade drvne mase. Naravno je da je jedan takav sajam i društveno važan jer se na sajmu pojave svi koji nešto znače u poljoprivredi i za koje poljoprivreda nešto znači. Važan je i onaj sajamski ugođaj, gdje se svi razgovori nastave uz janjetinu, odojka ili roštilj uz tamburaše pod velikim šatorima.

Kako ove godine, a još više prošlih godina na Bjelovarskom sajmu nastupaju kao izlagači i nekoliko tvrtki iz Požeško-slavonske županije. Naravno da je više onih koji su došli kao posjetitelji, pogledati i nabaviti nešto od strojeva, mehanizacije, kvalitetnih sjemenja, zaštitnih i sredstava ili pak sadnica, pilića, pačića, te nešto od proizvoda domaćih OPG-ova.

Na svečanosti otvaranja Požeško-slavonsku županiju predstavljao je zamjenik župana za gospodarstvo Željko Jakopović, a na sajmu smo susreli brojne naše istaknute poljoprivrednike, ali i one hobiste koji se bave voćarstvom, vinogradarstvom i poljoprivrednom proizvodnjom u manjem obimu, no svejedno žele ostati u trendu i saznati novine, nove tehnologije, vidjeti najnovije strojeve i ostalo ...

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska

Galerija slika