Ispiši ovu stranicu
Utorak, 13 Ožujak 2018 11:06

Poziv stočarima požeških prigradskih naselja da ostvare svoja prava

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

UDRUGA STOČARA POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE ISTIČE DOBAR PRIMJER GRADA POŽEGE PREMA STOČARIMA -

POŽEGA - Kao Udruga stočara podržali smo za gradonačelnika Grada Požege gospodina Darka Puljašića, sada vidimo da nismo pogriješili. Sve što nam je obećao to se sada i ostvaruje. Grad Požega je jedini je grad ili općina u Hrvatskoj koja pomaže svojim stočarima u prigradskim naseljima. Za svaku muznu kravu ili junicu stariju od šest mjeseci izdvaja 300 kuna godišnje. Financira kompletnu umjetnu oplodnju krava, financira kompletno umjetno osjemenjivanje rasplodnih krmača. Sufinancira sadnju vinograda i voćnjaka. Zato ovim putem pozivamo sve stočare prigradskih naselja Grada Požege koji imaju jednu ili više muznih krava ili junicu stariju od šest mjeseci da podnesu zahtjev gradskoj upravi kako bi mogli ostvariti svoja prava – ističe Franjo Odobašić, predsjednik Udruge stočara Požeško-slavonske županije.

Ujedno se i zahvaljuje u ime Udruge gradonačelniku Požege Darku Puljašiću što razumije problem sela i seljaka i poziva sve gradove i općine u Požeško-slavonskoj županiji da slijede primjer Grada Požege.

Citiram riječi pokojnog Jože Pankreteića: “Ni ptica na grani ne može živjeti bez hrane, a kamo li čovječanstvo. - ”Zato moji političari pomozite ljude koji vas kruhom hrane i vašu djecu mlijekom poje – napominje Odobašić s motom koji je isticao i u predizbornoj kampanji upućujući je političarima koji su se natjecali za dužnosti u lokalnim jedinicama da se uvijek sjete poljoprivrednika i da ih ne zaborave kada dođu na dužnosti.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska