Ispiši ovu stranicu
Nedjelja, 04 Veljača 2018 11:25

Posluživati će najbolje pite i palačinke kakve samo možete poželjeti

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

NOVOOTVORENI RESTORAN U POŽEGI JohNick -

POŽEGA – Danas, u ovom vremenu, treba imati hrabrosti upustiti se u poslovne vode i ulagati vlastita financijska sredstva u novi i nepoznati biznis. U svakom slučaju takvim osobama treba čestitati i pomoći im da budu uspješni koliko god se to može.

IMG 2725Mladi bračni par Ivan i Nikol Jukić odvažili su se uhvatiti u koštac s nečim njima do sada nepoznatim, radom u ugostiteljstvu. Dok većina onih koji žele ulagati u takav blizini odlaze na jadransku destinaciju Ivan i Nikol su se odlučili svoja umijeća pokazati dokazati u Požegi i ponuditi Požežanima i svim putnicima namjernicima nešto novo, čega do sada nije bilo u Zlatnoj dolini.

Za svoje brojne prijatelje, rodbinu i poslovne partnere priredili su proslavu otvorenja na kojoj su pokazali što to novo nude u gradu Požegi. Riječima i kroz foto objektiv pokušat ćemo dočarati o čemu se točno radi.

Ono najvažnije treba naglasiti da sve što bude trebalo od namirnica i proizvoda za njihove potrebe nabavit će se isključivo kod domaćih proizvođača i OPG-ovaca koji će im biti prioritet. U ugostiteljskom objektu koji se nalazi gotovo u samom centru Požege, u Ulici Vjekoslava Babukića 25 IMG 2730u Požegi, nekadašnji restoran “Tomislav” u svakodnevnoj ponudi će se naći posebni specijaliteti pita, pripremljene na domaći način po recepturama naših baka te divovske palačinke.

- Specijaliteti koji će se naći u našoj svakodnevnoj ponudi su domaće pite koje naša kuharica svaki dan razvija i mota samo za vas, te divovske palačinke promjera 40 centimetara. Na svakodnevnom jelovniku bit će pite od krumpira, sira, mesa, krumpira i mesa, špinata, špinata i sira, piletine i meksička pita. Naravno, ništa bez dodatka domaćeg kajmaka, jogurta ili vrhnja. Osim pita, svakodnevno će na raspolaganju biti palačinke s preko 30 mogućih slatkih dodataka kao što su: Nutella, Linolada, Linolada kokos, eko džemovi i pekmezi, karamela, Oreo, Twix, Snickers, Kit Kat, Mars, napolitanke, plazma, lješnjaci, orasi, med, banane, šumsko voće. Naravno, tu su i slani dodatci: sir, vrhnje, pureća šunka, pršut, sir, krastavci, kukuruz – dočarala nam je Nikol Jukić, vedra i nasmijana suvlasnica restorana koja će svakom gostu posvećivati pažnju kako bi bio što zadovoljniji i ponovno došao.

IMG 2799Za one koji su ljubitelji crne kave ona će biti poslužena na malom poslužavniku s retro džezvicom, mini šalicom i kockicama šećera, što je posebnost kako u JohNick ugostiteljskom objektu tako i samom gradu Požegi. U ponudi će imati i doručke, ali opet ne obične već smoothije sa žitaricama i male tost-sendviče te ponudu raznih pića.

Brojne su posebnosti koje JohNick ima što smo u tekstu već naveli, a to je suradnja s OPG-ovcima što je u svakom slučaju hvalevrijedno naglasiti.

- Surađujući s desetak OPG-ova i malih proizvođača s požeškog kraja, dokazat ćemo da neizmjerna kvaliteta naših malih proizvođača zaslužuje i treba biti prepoznata te stavljena na prvo mjesto. Tako ćete kod nas jesti proizvode s domaćim brašnom, eko šećerom, jajima, sirom, vrhnjem, jogurtom, džemovima, pekmezima, medom, lješnjacima, orasima te piti vino kutjevačke obiteljske vinarije, pivo naših pivara te prirodne sokove koji također dolaze iz voćnjaka naše Slavonije. Također, zaposlili IMG 2744smo mlade radnike i radnice bez iskustva u ugostiteljstvu s kojima ćemo od početka graditi priču vrhunske, profesionalne usluge i obiteljskog ugođaja. Čak dvoje radnika su se vratila iz Njemačke raditi kod nas nakon što su čuli cijelu priču – dodao je Ivan Jukić suvlasnik JohNicka.

U restoranu JohNick pancakes & pies moći će se organizirati i proslave rođendana, krstitki, pričesti, krizmi i ostalih svečanosti, za koju će prigodu biti u ponudi nekoliko različitih menija,

- Pri pripremi i serviranju jela će od početka do kraja biti ključan faktor i vizualna prezentacija tanjura. Bit će ukusno i estetski dotjerano do samih detalja. Na raspolaganju roditeljima je i dječji kutak, odnosno dvosjed s malim stolicama, stol, bojanke i razne didaktičke igračke tako da će roditelji moći u miru popiti tursku ili običnu kavu dok su im djeca na oku. Dodana vrijednost cijeloj priči je to što su nam na raspolaganju dva odvojena prostora, pa tako ako je netko u prostoru za proslave, neće IMG 2793smetati ljudima koji su došli na kavu, pitu ili palačinke i obrnuto – zaključila je suvlasnica Nikol.

Nama ništa drugo ne preostaje već preporučiti odlazak u novootvoreni objekt kako bi se uvjerili u ozbiljnost osoblja i raznoliku gastro ponudu koju rijetko gdje možete naći.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska

Galerija slika