Četvrtak, 21 Prosinac 2017 09:28

Nove mesnice u Požegi i Kutjevu sa svježim mesom i mesnim delicijama

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

MESNA INDUSTRIJA „PAPUK“KUTJEVA D.D. ŠIRI SVOJU MALOPRODAJNU MREŽU -

POŽEGA – Mesna industrija„Papuk“ koja posluje u sastavu Kutjeva d.d.širi svoju maloprodajnu mrežu butik mesnica koje će u ponudi imati svježe meso, ali i niz kvalitetnih mesnih delicija, polutrajnih i trajnih mesnih prerađevina. Tako je u sklopu pogona u Industrijskoj ulici otvorila svoju maloprodaju, a otvorit će se mesnica i u Kutjevu. u sklopu svog pogona u požeškoj Industrijskoj ulici otvorila je vlastitu maloprodaju u kojoj će prvenstveno u ponudi biti svježe domaće meso, polutrajni i trajni proizvodi. Ovim maloprodajama ide se u susret potrošačima koji će svježe meso iz Papuka sada imati na nekoliko mjesta u Požegi.

- Sretna sam i ponosna što otvaramo našu maloprodaju nakon dužeg niza godina i to ovdje baš u sklopu pogona Papuk jer mislim da to Papuku treba ali i svima u gradu Požegi. Otvaramo još jednu maloprodaju u Kutjevu na samom Trgu graševine. Ovo je potez kojim smo htjeli u tvrtki Kutjevo d.d. ali i Papuku pokazati građanima da Papuk svakodnevno ima svježe i kvalitetne proizvode, a tu proizvodnju ćemo još i širiti kroz novi asortiman. Ovdje u ponudi imamo niz naših starih delicija ali i asortiman koji smo pokrenuli sredinom ove godine. U pripremi je i objekt Alaginci koji bi trebao početkom ove godine početi proizvodnju trajnog programa, kulena, kulenoveseke i slanine – istakla je Ivana Ketović-Marjanović, voditeljica PJ Papuk.

U novoj maloprodaji Papuka i Industrijskoj ulici uz asortiman domaćeg mesa i mesnih prerađevina kupcima će u ponudi biti i drugi proizvodi koji se proizvode u drugim jedinicama Kutjeva d.d., Poslovne jedinice Požežanka, od domaćih mlinaca i tarane, do kvalitetnih vina iz kutjevačke vinarije.

- Zadovoljan sam ovom revitalizacijom u punom smislu te riječi, naše mesne industrije Papuk. Definitivno trgovina na kućnom pragu je apsolutna prihvatljiva, ona treba i ovom gradu, ali i Kutjevu d.d. i svima nama. Svaki pomak u gospodarstvu je jako dobro došao jer se on naslanja na razvoj poljoprivrede i stočarske proizvodnje. U ne tako davnoj prošlosti u Požeštini se proizvodilo 50-ak tisuća tovnih svinja što je bilo značajno. U nekoj perspektivi može se do toga ponovno doći. Unatoč velikoj konkurenciji Papuk ovim činom šalje poruku da opstaje i da ostaje kao industrija u našoj županiji i gradu, te da se stvari pomiču nabolje. S ovog područja i mjesta proizvodi se trebaju otpremati s dodatnom vrijednosti, a ne samo s primarnom u proizvodnji hrane – naglasio je Željko Jakopović, zamjenik požeško-slavonskog župana dodajući kako će za poljoprivredu i stočarstvu biti značajnijih sredstava kao vrsta potpore.