Ispiši ovu stranicu
Subota, 09 Prosinac 2017 10:21

Zlatne kune za Plamen, Lipik glas i Konto

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

HGK ŽUPANIJSKA KOMORA POŽEGA DODIJELILA NAGRADE -

POŽEGA – HGK Županijska komora Požeško-slavonske županije prema određenim parametrima ocijenila je koje su to najbolje tvrtke u tri kategorije, veliki, srednji i mali poduzetnici, a najuspješnijim tvrtkama dodijelila je nagradu “Zlatna kuna” za 2016. godinu. Tako je “Zlatna kuna” pripala u velikih tvrtki, požeškom Plamenu d.o.o., u kategoriji srednjih tvrtki lipičkom Lipik glasu d.o.o., a u kategoriji manjih požeškom Kontu d.o.o.

Nagrade su dodijeljene na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća Županijske komore Požega na kojoj su nazočili brojni predstavnici gospodarskog, kulturnog i političkog života. Prisutnima se kratko obratio predsjednik Županijske komore Luka Balenović s analizom gospodarstva Požeško-slavonske županije i aktualnim problemima, kojima se posljednjih godina pridružio i problem stalnog pada stanovnika, te sve veći broj odlazaka mladih i cijelih obitelji. To će u budućnosti uz nezaposlenost, negativni kvalifikacijsku strukturu, nedovoljne investicije u poduzetništvo biti sve veći problem, nedostatak potrebne i kvalificirane radne snage.

Zanimljivu prezentaciju o raznolikostima i gospodarskim potencijalima županija održao je direktor Sektora za financijske institucije, poslovne informacije i ekonomske analize HGK, Zvonimir Savić. I on je ponovio poznati podatak: pripadamo regiji koja zaostaje u brojnim elementima za Europskom unijom a isto tako, naša županija zaostaje za većinom drugih, osobito za Gradom Zagrebom koji po svim pokazateljima prednjači i u njemu je skoncentriran najveći dio hrvatskog gospodarstva.

O projektu “Slavonija, Baranja i Srijem” govorio je Zvonimir Repač iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Obraćajući se prisutnima u ime nagrađenih, predsjednik Uprave Plamena, Milan Matijević je istakao kako dobri poslovni rezultati nisu slučajni nego su im prethodila dugogodišnja ulaganja. - Zadnjih 20 godina smo investirali 60 milijuna eura u proizvodnju. U zadnje tri godine smo investirali 130 milijuna kuna. Investirali u opremu, u razvoj, u nova tržište i naravno, u ljude. Ne bi sada govorio o tome kolika je plaća našeg radnika ali je u industriji sigurno najveća u Požeško-slavonskoj županiji. I dalje ćemo ulagati u naše radnike jer bez radnika nema proizvodnje i nema budućnosti – rekao je Matijević te najavio novi iskorak “Plamena” kada je riječ o ulaganjima, iskorak u područje robotike, jer im već u siječnju dolaze dva robota koji će zamijeniti radnike na teškim poslovima.

Galerija slika