Ponedjeljak, 16 Listopad 2017 13:23

Najstarijim lovcima odlikovanja HLS a predsjedniku torta za 60. rođendan

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

60. GODIŠNJICA LOVAČKOG DRUŠTVA „SOKOLOVAC“ POŽEGA -

BRESTOVAC - Lovačko društvo „Sokolovac“ iz Požege, koje ima svoju lovačku kuću iznad naselja Brestoca, ovog vikenda proslavilo je i obilježili 60. godišnjicu od osnivanja i uspješnog rada društva. Nastalo je 1957. godine odvajanjem od požeškog LD“Šijak“, jer oni gospodare državnim lovištem Sjeverna Babja Gora veličine 1.909 hektara i zajedničkim lovištem Požega I površine 5.267 hektara. Društvo danas ima 40-tak članova.

Uz čestitke slavljeniku izaslanik Hrvatskog lovačkog saveza i potpredsjednik saveza Požeško-slavonske županije Božidar Terzić uručio je zaslužnim lovcima odličja, te veliki grb HLS-a za društvo uz ovaj jubilej. Najstariji lovac, Ivan Karaivanović primio je zlatnu plaketu za 50 godina staža u lovstvu, odličje prvog reda Darko Mitrić, odličje drugog reda Ivica Fliszar, te odličje trećeg reda Davor Topol, Dalibor Matić, Slavko Nikolić, Tomislav Pamuklić i Vili Šostar.

„Sokolovac“ je za dugogodišnje vođenje društva dodijelio plakete Željku Špeharu, Mati Mariću i Mili Vidmaru, zatim pojedincima priznanja za vjernost društvu, zahvalnice institucijama i pojedincima za potporu i suradnju, te prijateljskim društvima, a za medijsku promociju Duško Mirković i Jelenko Topić. Na svim odličjima i priznanjima zahvalili su se Mile Vidmar, Davor Topol, Darko Mitrić, Dragutin Mikić i Dario Marčetić.
Video prezentaciju rada društva kroz povijest dao je prikazom sa fotografijama i video snimkama potpredsjednik Ivica Fliszar. - Prije petnaestak godina kupili smo zemljište, izgradili lovački dom sa pratećim sadržajima, te gater za divlje svinje - istakao je Fliszar dodavši da je problem prekomjeran broj divljači, ponajprije lisica, na području grada što se treba riješiti donošenjem programa zaštite.

- Svi naši lovci aktivno su se uključili u obranu domovine, snizili smo upisnine u društvo kako bi pomladili svoje redove i proširili članstvo. Najveći problem u radu posljednjih godina su štete koje divljač napravi u prometu, jer su naša lovišta ispresijecana brojnim prometnicama - istakao je predsjednik LD „Sokolovac“ Vili Šostar koji se pojedincima i institucijama zahvalio na potpori i suradnji. Planiraju kupiti još jedno zemljište gdje bi izgradili svoje strelište.

Pošto je i aktualni predsjednik Vili Šostar baš proslavljao, kao i društvo, svoj 60. rođendan, kao iznenađenje za sve, njegova supruga Melita je izradila veliku rođendansku tortu sa scenom lovačke čeke i detalja iz lova. Ovo iznenađenje je bilo i prava poslastica za kraj, nakon lovačkog čobanca i odojka na ražnju koje su pripremali Željka Miletić i Slavko Golić.