Petak, 13 Listopad 2017 18:34

Na požeškoj Rekreaciji vježbalo 100-njak učenika s volonterima

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

POČELA PROVEDBA AKTIVNOSTI „VOLONTERI U PARKU“ -

POŽEGA - Na Sportskom rekreacijskom centru u Požegi započela je provedba Nacionalnog programa „Živjeti zdravo“ i to komponente „Volonteri u parkovima“. Uz volontere Zavoda za javno zdravstvo, Društva naša djeca, Udruge „Zdravi život“ na aktivnosti i vježbe okupilo se 100-njak učenika nižih razreda požeških osnovnih škola. Oni su svoje aktivnosti obavili uz zumbu, teakwondo i u natjecanju graničara.

Cilj je redovito organizirati zabavne aktivnosti za djecu, roditelje i sve zainteresirane građane, potaknuti ih da se kreću, da borave u prirodi i pri tome odrade određene aktivnosti. Ovu akciju podržao je i Grad Požega, a zamjenik gradonačelnika Ferdinand Troha pozdravio je svu djecu i volontere i poželio im da uživaju u parku i aktivnostima koje su za njih pripremljene. Poželio im da dišu punim plućima ali i da njeguju zdrave načina života. Nema pušenja, ovisnosti i poroka.

- Danas ćemo se svi zajedno malo igrati, a u igri vodit će nas animatorica Kristina, koja je za nas pripremila odlične vježbe - istakla je Ines Čereg, koordinatorica volontera. U aktivnosti se uključio i „Klub šetača“ koji vodi Jelena Fuček, a članovi kluba šeću svake srijede od 18 sati. Okupljaju se u Parku kraj Orljave uz spomenik Nikoli Tesli.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska