Srijeda, 04 Listopad 2017 12:31

Gradonačelnica Jozić primila 18 proljetnih beba

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

GRAD PLETERNICA DARIVAO SVOJE NOVOROĐENE BEBE -

PLETERNICA - Grad Pleternica organizirao je tradicionalni prijem za svoje novorođene bebe u prostorijama Dječjeg vrtića Tratinčica. Gradonačelnica Antonija Jozić primila je i darovala 18 proljetnih beba, rođenih u travnju, svibnju i lipnju ove godine. Briga grada Pleternice za najmlađe osim kroz ovu pronatalitetnu politiku nagrađivanja novorođenih i pomoći roditeljima, vidi se i kroz proširenje dječjeg vrtića za još jednu odgojnu skupinu jer u Pleternici je bilo djece na čekanju za prijem u vrtić. Grad Pleternica za svu djecu prije polaska u osnovnu školu, a koja nisu polaznici vrtića, organizira i obveznu predškolsku obuku. U gradu Pleternica razmišljaju i o proširenju vrtića jer imaju već novu generaciju djece spremnu za jaslice i vrtić.

Ove godine u gradu Pleternici, od kada se prati broj novorođene djece, najmanji je broj rođenih beba. Prvih šest mjeseci ove godine samo 33 novorođenih, prošle cijele godine samo 88, pretprošle i prije redovno preko 100 novorođenih, no Dječji vrtić Tratinčica je popunjen do posljednjeg mjesta, kaže pleternička gradonačelnica Antonija Jozić. - Danas se susrećemo s novo rođenih 18 naših sugrađana, što je najmanje djece do sada rođeno, ali se nadamo da će se u drugoj polovici godine roditi više djece. Sve manje rođenih svakako je rezultat krize i nezaposlenost pa se roditelji odlučuju imati sve manje djece, ali svakako i zbog velikog iseljavanja mladih i obitelji. Razmatrali smo da u slijedećoj godini povećamo i naknade od 1.000 kuna po djetetu, a za djecu i učenike grad je ove godine po prvi puta organizirao i subvencioniranje knjiga i radnih bilježnica, sufinancira se prijevoz učenika u školu. Imamo i udruga koje rade s djecom, brinemo za sport i kulturu djece, izgrađujemo nova dječja igrališta - kaže gradonačelnica Jozić.

Prijemu su nazočili: Aria Abramović, kći Melanije i Ivana iz Pleternice, Emanuela Baketarić, kći Ivane iz Pleternice, Klara Beganić, kći Marine i Maria iz Pleternice, Sara Blažević, kći Josipe i Josipa iz Pleternice, Lara Brekalo, kći Dragice i Mladena iz Ratkovice, Katarina Dimovski, kći Marine i Spase iz Ratkovice, Lovro Grbeš, sin Tajane i Marka iz Blacka, Mihael Hoborka, sin Josipe i Krešimira iz Pleternice, Filip Livaković, sin Marine i Gorana iz Kadanovaca, Šimun Novinc, sin Magdalene i Josipa iz Požeške Koprivnice, Lea Peić, kći Marije i Branimira iz Pleternice, Marko Rukavina, sin Kristine i Ivana iz Bučja, Ivo Sesar, sin Ljubice i Krunoslava iz Pleternice, blizanci Josip i Marija Soldo, sin i kći Marine i Vjekoslava iz Sulkovaca, Toni Soldo, sin Josipe i Dragana iz Pleternice, Tara Vido, kći Ivane i Marijana iz Gradca i Ivan Vukašinović, sin Ivane i Josipa iz Kadanovaca.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska