Utorak, 03 Listopad 2017 09:03

Otvoren ovogodišnji Dječji tjedan

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

POŽEGA - Otvoren je Dječji tjedan tijekom kojega će se održati brojne aktivnosti namijenjene isključivo djeci. Ljubav djeci prije svega – moto je ovogodišnjeg Dječjeg tjedna. Nizom akcija i aktivnosti za djecu i s djecom nastoji se skrenuti pozornost najšire društvene javnosti na položaj djece u društvu. Nakon uvodne pjesme, dječji tjedan otvorio je ispred Grada Požege gradonačelnik Darko Puljašić.

- Želim vam što drugo nego da budete – djeca! Nemojte nigdje žuriti, sve ćete stići. Želim vam da što duže budete djeca, da što duže uživate sa svojim prijateljima,a Grad Požega i mi svi ostali bit ćemo ovdje za vas kako bi zajedno dobro živjeli u najljepšem gradu u Hrvatskoj - rekao je gradonačelnik Puljašić koji se mališanima pridružio u slavlju sa svojim zamjenicima Mariom Pilonom i Ferdinandom Trohom.

Nakon otvorenja, djeca su se uhvatila u kolo te zapjevala i zaplesala uz pjesmu „Kad se male ruke slože“, nakon čega su u nebo pustili balone s porukama djece odraslima. Program dječjeg tjedna nastavlja se i idućih dana - prezentacijom ” Želim volontirati – kako se uključiti ” u knjižnici OŠ Dobriše Cesarića, u četvrtak je tema – Pridonošenje djece življenju u ljepšem okruženju također ispred OŠ Dobriše Cesarića, u petak je program na Rekrecijskom centru od 16 sati "Pokaži što znaš", a u subotu odlazak na izlet na Požešku goru i zatvaranje Dječjeg tjedna.