Ponedjeljak, 02 Listopad 2017 14:53

Natjecalo se preko 500 malih i mladih vatrogasaca

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

12. ŽUPANIJSKO VATROGASNO NATJECANJE DJECE I VATROGASNE MLADEŽI -

POŽEGA - Na terenima stadiona Općine Velika i NK Papuk Velika održano je 12. županijsko vatrogasno natjecanje djece od 6 do 12 godina i vatrogasne mladeži od 12 do 16 godina. Ukupno se natjecalo preko 500 malih i mladih vatrogasaca, uz 100-njak voditelja ekipa i šezdeset članova tehničkog osoblja od sudaca, teklića i redara. Županijsko natjecanje je ujedno bilo i izlučno natjecanje za nastup na državnom natjecanju vatrogasne mladeži koje će se održati u 2018. godini. Natjecanje je održano u pod domaćinstvom DVD Velika i u organizaciji Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije.

Natjecanje je u ime pokrovitelja Požeško-slavonske županije otvorio zamjenik župana za gospodarske djelatnosti, ističući značaj vatrogastva za cijelo društvo. Čestitao je mladima što su se uz učenje i obrazovanje, koje im treba biti na prvom mjestu odlučili dati svoj doprinos vatrogastvu i opredijelili za humani poziv pomaganja ljudima i svojoj zajednici, koju će Požeško-slavonska županija podržavati i u budućnosti.
Svečani postroj svih sudionika pozdravili su predsjednik vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije Željko Petrović, Županijski vatrogasni zapovjednik Josip Ugrin, načelnik općine Velika Vlado Boban i predsjednik Vatrogasne mladeži Marko Ašenbrener, te im zaželjeli fer i korektnu borbu, a najboljima da pobijede.

Natjecalo se ukupno 46 ekipa u četiri kategorije, podmladak od 6-12 godina u kategorijama dječaci i djevojčice sa po dvije vježbe, te vatrogasna mladež od 12-16 godina u kategorijama mladići i djevojke sa po tri vježbe. Svoje predstavnike su imali svi Vatrogasni centri općina i gradova, a neka vatrogasna društva imala su ekipe u svim kategorijama, pa i po dvije ekipe u nekim kategorijama. Konkurencija je zaista bila velika, a uz vrijeme bodovalo se i ispravnost obavljene vježbe te pokazano znanje iz prepoznavanja vatrogasne opreme i vezanja čvorova. Najteža disciplina je bio vatrogasni maraton s preprekama.

Medalje su dobili svi učesnici, a najbolji u prva tri mjesta su nagrađeni brončanim, srebrnim i zlatnim medaljama, peharima i priznanjima.
Rezultati: podmladak djevojčice 1. DVD Velika, 2. DVD Grabarje, 3. DVD Brestovac.

podmladak dječaci: 1. DVD Jakšić II, 2. DVD Gornji Emovci, 3. Bektež I.

mladež djevojke: 1. DVD Vetovo, 2. DVD Grabarje, 3. DVD Bektež.

mladež muški: 1. DVD Požega, 2. DVD Kutjevo, 3. DVD Donja Obrijež.