Subota, 30 Rujan 2017 10:41

Uz zabavu, glazbu i pjesme primili goste iz požeškog Dnevnog boravka

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

PLETERNIČKI DNEVNI BORAVAK OBILJEŽIO MEĐUNARODNI DAN STARIJIH OSOBA -

PLETERNICA - Već tradicionalno u Dnevnom boravku za Zlatno doba u Pleternici, koji djeluje uz potporu resornog Ministarstva, obilježili su Međunarodni dan starijih osoba. Uz priredbu u kojoj su sudjelovali Pjevački zbor umirovljenika i učenici Glazbene škole Pleternica, primili su i goste iz Dnevnog boravka grada Požega.

- Grad Pleternica o starim osobama nastoji skrbiti brojnim aktivnostima kroz cijelu godinu a danas to evo, činimo na poseban način i uz potporu nadležnog ministarstva koje financira program Dnevnog boravka. Vrijednost programa je 64 tisuće kuna ali to nisu dovoljna sredstva za potrebe starijih osoba pa Grad financira brojne aktivnosti iz svog proračuna. Tu su i naši volonteri koji sudjeluju u ovom aktivnostima. Inače, ovaj program Dnevnog boravka je ostatak onog prijašnjeg programa Pomoć u kući i dnevni boravak koji se sada razdvojio na dva programa: jedan je ovaj program Dnevnog boravka a drugi je Pomoć u kući koji se provodi za 30-ak korisnika preko Poduzetničkog centra - istakla je pleternička gradonačelnica Antonija Jozić koja je svim polaznicima i gostima zaželjela što ljepše i sretnije zlatne godine. Grad Pleternica javio se na natječaj Ministarstva rada s projektom "Zaželi" kako bi se zaposlio ponovo veći broj duže nezaposlenih žena koje će skrbiti o starijima i nemoćnima kao geronto domaćice u kućama korisnika na cijelom području grada Pleternice.

- Projekt Dnevni boravak za Zlatno doba financira Ministarstvo za demografiju, mlade, obitelj i socijalnu politiku. Sastoji se od pet aktivnosti: rekreativno zdravstveni plus u sklopu kojeg su sportske aktivnosti, tjelovježba i mjerenje šećera, zatim edukativno-kreativno vrijeme gdje imamo edukativne radionice i tečaj informatike, pa 'čašica kulture' a to su razne izložbe, gledanje filmova i slično, potom 'čašica razgovora' što su svakodnevne aktivnosti ovdje u našim prostorijama gdje se zabavljamo uz šah i društvene igre i na kraju, tu je i promocija projekta na sajmovima i slično - dodala je voditeljica programa Barbara Raguž koja je pozdravila sve goste i pozvala ih na mali domjenak i nastavak druženja nakon priredbe.