Nedjelja, 24 Rujan 2017 10:53

Vaganjem konja započelo natjecanje u šlajsu - vuči klada u Striježevici

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

KIŠA NIJE OMELA POČETAK ZANIMLJIVE PRIREDBE ZA SVE LJUBITELJE KONJA I KONJOGOJCE -

STRIJEŽEVICA - Na „Izletištu Jezero“ u Striježevici malo zatišje kiše, organizatori su dočekali da se krene s aktivnostima oko natjecanja u šlajsu. Sve je započelo vaganjem kona i utvrđivanjem kategorija u kojoj će se konji natjecati. Iako je jutarnja jaka kiša prijetila da će onemogućiti ovo natjecanje, došlo je do prestanka kiše i malo smirivanja vremena. Sam početak natjecanja posjetio je i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, dajući potporu organizatorima, ali i svim konjogojcima, koji su sa svojim konjima došli na natjecanje unatoč iznenadnom pogoršanju vremena. 

Za konjogojce ovo je jedna prilika da se na natjecanju pokažu sa svojim ljubimcima, rasnim i lijepim konjima, te pokažu njihove mogućnosti u šlajsu. Nekada je to bio redovan posao za konje kao radne životinje. Danas ih uzgaja sve više poljoprivrednika i ljubitelja konja, više zbog ljubavi, parade i ovakvih natjecanje, te vuči svečanih zaprega.

Organizatori su za sve posjetitelje pripremili odličnu ugostiteljsku ponudu, ražanj s prascima i janjcima. Pozivaju posjetitelje da dođu, posjete ovo cjelodnevno natjecanje s konjima i provedu nedjeljni dan u prirodi uz ručak na svježem zraku.