Četvrtak, 07 Rujan 2017 10:49

Akcija dobrovoljnog darivanja krvi donijela novih 374 doza

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

HRVATSKI CRVENI KRIŽ - GRADSKO DRUŠTVO POŽEGA -

POŽEGA - U prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Požega ovog tjedna bilo je organizirano dobrovoljno darivanje krvi.

Dana 4. rujna akciji je pristupilo 143 potencijalnih darovatelja, a krv je dalo 123 darovatelja. Dana 5. rujna akciji je pristupilo 141 potencijalnih darovatelja, a krv je dalo 128 darovatelja. Dana 6. rujna akciji je pristupilo 139 potencijalnih darovatelja, a krv je dalo 123 darovatelja. Ukupno u trodnevnoj akciji je pristupilo 423 potencijalnih darovatelja, a krv je dalo 374 dobrovoljnih darovatelja i time spasilo nečiji život.

- Zahvaljujemo se na odazivu svim darovateljima obzirom na vremenske prilike i ekstremne vrućine u dane darivanja – istakao je ravnatelj CK GK Požega, Miroslav Zelenika, zahvaljujući i medijima koji su pridonijeli animaciji potencijalnih darovatelja krvi i koji uvijek prate akcije Crvenog križa.

Ujedno iz Crvenog križa podsjećaju da darovatelj krvi može biti svaki zdravi čovjek od 18 do 65 godina, da je darovanje krvi bezbolan akt koji ne narušava zdravlje davaoca. Dobrovoljnim davanjem krvi ujedno kontroliramo naše zdravlje, te da je Krv kao lijek nezamjenjiva.

Tekst: Kronika požeško-slavonska Foto: arhiva