Srijeda, 06 Rujan 2017 11:44

Područna škola u Gradcu jedina ima povećanje broja prvašića

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

PLETERNIČKA GRADONAČELNICA PRVAŠIĆIMA ČESTITALA POLAZAK U ŠKOLU I URUČILA POKLONE DOBRODOŠLICE -

GRADAC / PLETERNICA - Jedna od najvećih škola u Požeško-slavonskoj županiji i na području RH, OŠ fra Kaje Adžića u Pleternici, ove godine u prvi razred upisala je samo jedno razredno odjeljenje, sa 16 učenika prvašića. Sedam djevojčica i devet dječaka, nikada manje u ovoj školi, posjetila ih je i pleternička gradonačelnica Antonija Jozić, čestitala polazak u školu i uručila prigodni Paket dobrodošlice s potrebnim školskim priborom. - Ovo su djeca koja su uglavnom pohađala dječji vrtić, ili pohađala malu školu, predškolski odgoj u dječjem vrtiću, te se vidi da su dobro socijalizirana, naviknuta na samostalan boravak bez prisutnosti roditelja, što svakako olakšava prve dane škole. Nema više suza i vidi se da se djeca raduju školi. Čestitam vam, želim puno uspjeha u školovanju i vašoj učiteljici što manje problema. Vidim da ste svi veliki, pa sam mislila da sam došla u neki viši razred, drugi ili treći razred - rekla je gradonačelnica Jozić, koju su neka djeca zamijenila, pa su odgovorila na pitanje učiteljice, da je to Kolinda.

Područna škola u Gradcu čak 14 prvašića
No zato je obraz sačuvala Područna škola u Gradcu, prošle školske godine i potpuno obnovljena, koja je ove godine upisala čak 14 prvašića, prošle godine 9 prvašića. U školske klupe sjelo je šest djevojčica i osam dječaka, a već sada se zna da će slijedeće godine u školu u Gradcu krenuti ponovno 14 učenika, ali samo 2 djevojčice i 12 dječaka. Prvašići su se posebno obradovali Poklonima dobrodošlice, zahvalili i odmah otvorili, pa je krenulo i razmjenjivanje, zbog slika na bilježnicama i samoljepivim etiketama za knjige s raznim motivima.

Dječji vrtić Tratinčica pokrenuo šestu odgojnu grupu
Pleternički Dječji vrtić Tratinčica od ponedjeljka pohađa i šesta odgojna grupa djece jasličke dobi. - Petu odgojnu skupinu otvorili smo 1. travnja, a sada od 3. rujna i šestu odgojnu skupinu. Trenutno u vrtiću imamo 127-ero djece ali i još djece na listi čekanja. Nakon priprema uskoro ćemo otvoriti i sedmu odgojnu skupinu, što će u potpunosti popuniti kapacitet našeg dječjeg vrtića. Dječji vrtić pohađa i stotinjak djece u pred školskom obrazovanju - kaže gradonačelnica Antonija Jozić, koja je djecu obišla za vrijeme doručka.

Najmlađa je to skupina školaraca, još se teško odvajaju od roditelja, ima i suza, a tete u vrtiću neke moraju i hraniti. No neki su svoju zdjelicu brzo ispraznili i sve pojeli. Jedna djevojčica svoj doručak nije ni taknula, uz obrazloženje da je njena mama rekla da one ne voli jogurt i corn-flakes. Uz odgojiteljice u prvim danima pomaže i ravnateljica Nikolina Hačka, da se djeca lakše prilagode novom okruženju.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska